NIKOLIĆ: NENAPADANJE SA DSS - DA, ŠIRA SARADNJA - NE

Izvor: Kurir, 16.Jan.2011, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ: NENAPADANJE SA DSS - DA, ŠIRA SARADNJA - NE

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) i Demokratska stranka Srbije (D S S), uprkos različitim stavovima o inicijativi SNS za promenu Ustava, smatraju da nema potrebe da se međusobno napadaju ali da nema mesta za širu saradnju, izjavio je u subotu veče lider SNS Tomislav Nikolić

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) i Demokratska stranka Srbije (DS S), uprkos različitim stavovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o inicijativi SNS za promenu Ustava, smatraju da nema potrebe da se međusobno napadaju ali da nema mesta za širu saradnju, izjavio je u subotu veče lider SNS Tomislav Nikolić.

On je za Televiziju B92 rekao da je tokom razgovora sa liderom D S S Vojislavom Koštunicom o inicijativi naprednjaka za promenu ustava insistirao na tome da "nisu potrebni sukobi u opoziciji, i kada se ne slažemo".

"Pogotovo nije potrebno da svaku našu inicijativu D S S dočeka na nož i praktično se njime više bavi i više se na nju obrušavana nego vladajuća koalicija", rekao je Nikolić.

On je naveo i da "ostaje da vidi da li će D S S održati obećanje da zaista nema potrebe da se sukobljavamo između sebe i ako već nemamo zajedničkih akcija da ne moramo da pokažemo ovima koji su na vlasti da ne umemo da svoje nesproazume sakrijemo toliko dobro koliko oni".

Lider SNS smatra i da će posle tog razgovora "nešto drugačiji odnos u imati javnosti naše dve političke stranke".

Nikolić je naveo i da je dogovoreno da SNS i D S S nastave kontakte kroz sastanke stranačkih delegacija, dodajući da se o nekoj široj saradnji za sada ne može govoriti.

"Mislim da ne postoji mogućnost da se pridruže našem mitingu (najavljenom za 5. februara u centru Beograda) ili bilo kojoj akciji koju mi organizujemo", rekao je Nikolić koji je potvrdio stavove Koštunice u vezi promene ustava Srbije.

Koštunica je saopštio juče da D S S i SNS imaju različite politike oko promene Ustava Srbije i da će D S S i dalje biti protiv promene najvišeg pravnog akta.

On je dodao da je Nikoliću izložio brojne argumente zašto nipošto nije dobra inicijativa da se menja Ustav samo četiri godine posle njegovog donošenja, tim pre što su u njegovoj izradi učestvovali lideri sadašnjih vladajućih i opozicionih stranaka.

"Argumente koje sam izložio Nikolić nije prihvatio i ostao je pri stavu da se SNS zalaže za promenu Ustava", naveo je Koštunica, koji smatra da je odbrana Ustava Srbije prvorazredna nacionalna obaveza da bi se sačuvali suštinski državni i nacionalni interesi.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Analitičari: SNS pravi rejting na zavadi sa svima

Izvor: Blic, 16.Jan.2011

Otvorene konfrontacije Tomislava Nikolića, lidera Srpske napredne stranke, sa većinom budućih potencijalnih koalicionih partnera pokazuju da ova partija “puca na visoko” priželjkujući saradnju sa Demokratskom strankom, najjačom strankom iz aktuelne vlasti, složni su u oceni sagovornici “Blica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.