NDS: Nema doboljno ozbiljnih investicija

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDS: Nema doboljno ozbiljnih investicija

Nastavak politike koju vodi SNS dovešće u pitanje isplatu penzija, rekao je šef izbornog štaba Nove demokratske stranke Marko Đurišić. Kao najveća stranka u Vladi, SNS je najodgovornija za lošu politiku koja nije obezbedila dovoljno ozbiljnih investicija, istakao je Đurišić.

Šef izbornog štaba NDS Marko Đurišić izjavio je da vlada SNS u prethodne dve godine nije uradila gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ništa na pronalaženju novih investicija i kreiranju novih radnih mesta i da je jasno da će nastavak takve politike dovesti u pitanje redovanu isplatu penzija.

"Kao najveća stranka u Vladi, SNS je najodgovornija za lošu politiku koja nije obezbedila dovoljno ozbiljnih investicija. Iako svakodnevno slušamo priče o tome kako je Srbija na pravom putu, činjenica je da je životni standard građana, bilo da su zaposleni ili penzioneri, u poslednje dve godine opao", rekao je Đurišić.

On je naveo da je zato jasno da je jedino garantovano da će ubrzane reforme koje se obećavaju posle izbora ići preko leđa "najstarijih i najnezaštićenijih sugrađana".

Đurišić je, kako prenosi NDS u saopštenju, podsetio da je na početku svetske ekonomske krize 2008. godine na inicijativu Borisa Tadića vlada usvojila mere koje su zaštitile penzionere, kojima je pretilo da na svojim leđima ponesu najveći teret krize i obezbedila redovne isplate penzija našim najstarijim sugrađanima.

"Vlada u prethodne dve godine nije uradila gotovo ništa na pronalaženju novih investicija i kreiranju novih radnih mesta iako je ekonomska kriza završena 2012. godine i jasno je da se sa nastavkom ovakve politike dovodi u pitanje redovana isplata penzija, zaključio je Đurišić.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.