Mirović negira navode Pastora o dogovoru SNS i SVM

Izvor: RTS, 11.Maj.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović negira navode Pastora o dogovoru SNS i SVM

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović negirao da je na sastanku predstavnika SNS i Saveza vojvođanskih Mađara, kao što tvrdi lider SVM Ištvan Pastor, bilo reči o programu nove Pokrajinske vlade, ustavnom položaju Vojvodine ili ulasku LSV u koaliciju.
Mirović je u saopštenju prosleđenom medijima rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da "nije bilo reči o novom programu Prokrajinske vlade obzirom da taj program piše pre svih apsolutni pobednik izbora SNS i da posebno nije bilo reči o ustavnom položaju Vojvodine i posebnim zakonima, jer pre svih SNS treba da iskaže svoj stav o tome, a onda druge stranke koje su dobile mnogo manje poverenje građana".
Mirović je istakao da na sastanku nije bilo reči o ulasku bilo koje druge stranke u koaliciju, a posebno ne LSV obzirom da su oni izbore izgubili.
"Gospodin Pastor je u ime SVM dao predlog na kraju sastanka da se detalji razgovora ne prenose javnosti obzirom da su razgovori tek počeli, pa nas začuđuje i to što je svoj predlog i svoju reč prekršio", naveo je Mirović.
Pastor je za RTS rekao da su se predstavnici SNS i SVM dogovorili o principima saradnje na vojvođanskom i lokalnom nivou.
Pastor je rekao da postoji zajednička ambicija SNS-a i SVM-a da se ostvari partnerstvo na svim nivoima.
Govoreći o saradnji u Vojvodini, Pastor je rekao da će se rešavati problemi finansiranja i nadležnosti kao i buduća ustavna pozicija Autonomne pokrajine Vojvodine.
Rekao je da je dogovorena kičma buduće parlamentarne većine koju će činiti SNS i SVM. Pastor veruje da bi politički bilo dobro da ta koalicija bude široka i da u njoj bude i LSV, ali ističe da bi o tome odluku trebalo da donesu i LSV i SNS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIROVIĆ KATEGORIČAN: Ni govora o ulasku LSV u Pokrajinsku vladu

Izvor: Telegraf.rs, 11.Maj.2016

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović negirao je danas da je na sastanku predstavnika SNS i Saveza vojvođanskih Mađara bilo reči o programu nove Pokrajinske vlade, ustavnom položaju Vojvodine ili ulasku LSV u koaliciju, kao što tvrdi lider SVM Ištvan Pastor...- Nije bilo reči o...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.