Mirović: Čankov predlog interesantan za analizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Čankov predlog interesantan za analizu

Predlog promene izbornog sistema u Srbiji po kome bi Srbija bila podeljena u pet izbornih jedinica, koji je izneo lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, interesantan je za analizu i ne treba ga unapred odbaciti, rekao je za Danas potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović.

Mirović je rekao da bi se složio s tim da u sistemu u kojem je Srbija jedna izborna jedinica ne postoje mehanizmi, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i praksa pokazala, da u parlamentu budu predstavljeni svi krajevi i opštine u državi.

"Postoje mehanizmi kojima se omogućava zastupljenost žena i pripadnika manjina, ali kada je reč o svim krajevima Srbije, to nije slučaj. Da li će biti pet ili više ili manje izbornih jedinica, treba dobro izanalizirati", kazao je Mirović.

Prema njegovim rečima, izmena izbornog sistema, odnosno broja izbornih jedinica, problem je koji treba da bude rešen dijalogom vlasti i opozicije.

"Zato mi je drago što je opoziciona stranka ovim predlogom de fakto predložila dijalog", navfeo je Mirović.

Dodao je da su vlasti ranije, bez ikakvog dijaloga, nametale izborni sistem i iznuđene predloge.

"Mi nismo takva stranka već smo partija dijaloga i želimo da o ovom važnom političkom pitanju razgovaramo sa svima", zaključio je Mirović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.