Mirković uzvratio, SNS hitno zaseda

Izvor: B92, 04.Jan.2013, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković uzvratio, SNS hitno zaseda

Beograd -- SNS i URS "zaratili" zbog imenovanja estradnog menadžera Saše Mirkovića u ministarstvo saobraćaja. SNS sutra zaseda, Mirković oštro odgovorio Dinkiću.

Iako će predsedništvo naprednjaka razgovarati iza zatvorenih vrata, jasno je da će tema biti odnos prema koalicionim partnerima.

Hitna sednica sazvana je nakon zahteva da se pripremi odgovor Mlađanu Dinkiću, koji je rekao da nikada ne bi angažovao Mirkovića. Ipak, estradni menadžer je već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istupio i napao lidera URS, optuživši ga da je "uništio srpsku privredu".

Član GO SNS Saša Mirković i novi pomoćnik ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića je na konferenciji za novinare u Zaječaru izjavio da on ne bi ni prihvatio da radi za ministra finansija.

"Dinkić nikada ne bi mogao da me angažuje za svog pomoćnika, jer sam ja uvek radio sa vrhunskim zvedama, a ne sa neostvarenim muzičarima", rekao je Mirković.

Mirković je rekao i da ne bi radio u ministarstvu koje vodi Dinkić, "čovek koji je uništio srpsku privredu". Potom rekao da mu nije jasno zašto se jedan član vladajuće koalicije izjašnjava o drugom, a pogotovo što dolazi iz stranke koja ima manju podršku u narodu, za razliku od SNS koji ima većinu.

"Nema prava da tako nešto Dinkić meni kaže, jer moram da podsetim da sam u gradu u kome sam se kandidovao dobio poverenje 27 odsto birača, iako je postojala izborna krađa u kojoj je učestvovala leva ruka Dinkića-Boško Ničić. Mi smo sve to snimili, a o toj izbornoj krađi koja je realno postojala, niko nije odgovarao", istakao je Mirković.

S obzirom da je naveo da za mesto pomoćnika ministra saobraćaja ima diplomu Pravnog fakulteta, Mirković danas međutim nije odgovorio na pitanje novinara koji je tačno pravni fakultet završio.

Na drugoj strani, ministar finansija Mlađan Dinkić je pokušao da spusti loptu tvrdeći da njegov lični stav ne bi trebalo prenositi na međupartijski nivo.

Dinkić je istakao i da dobro sarađuje i sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, "kao što dobro sarađuju i URS i SNS".

I pored toga, Mirković se na verbalnom obračunu ne zaustavlja. Podneta je inicijativa za smenu gradonačlenika iz redova URS, Boška Ničića.

Pored Ničiča, SNS traži smenu i predsednika skupštine Ivana Jokovića, ali je zbog nedostatka kvoruma, sednica otkazana, a datum nove sednice naknadno će biti objavljen. Upravo to otkazivanje je bilo dovoljno da Mirković tvrdi kako Ničić nema većinu u Zaječaru.

"Svaki dan biću na točkovima"

Govoreći o novom angažmanu i poslu koji će raditi u Ministarstvu saobraćaja kao pomoćnik minista, Saša Mirković je rekao da će svaki dan biti na "točkovima" i dodao da je uvideo da se na Čestobrodici formirao "crni led" te da je dao nalog putarima da ga uklone.

"Na srpskim putevima ima problema...Mnogo je neobeleženih puteva i raskrsnica sa putokazima i sve su to stvari koje nas čekaju u narednom periodu, odnosno koje treba da saniramo kako bismo vozačima i učesnicima u saobraćaju omogućili da se bolje kreću", zaključio je MIrković.

Ničić je za Tanjug rekao da je drugi po redu zahtev za njegom "cirkuska predstava u režiji Saše Mirkovića" i rekao da ne očekujući da će biti većine za smenu.

Ničić smatra da je aktuelna vlada "vlada normalnih i pametnih ljudi i da ova situacija ne može da utiču na njenu stabilnost".

"To bi bilo suludo, vlada ima ozbiljan posao, da ekonomski stabilizuje zemlju, počela je ozbiljnu borbu protiv koruocije i kriminala i ima niz drugih zadataka kao što je dobijanje datuma početka pregovora za ulazak u EU. To su bitnije stvari, a ne da pada vlada zbog situacije u Zaječaru", rekao je Ničić.

On je rekao da smatra da jedino nije u redu da se "pritiscima i na razne načine pokušava da promeni volja gradjana naročito u onim lokalnim samoupravama u kojima su odredjene opcije imale ubedljivu pobedu kao što je slučaj sa Zaječarom i nekim drugim opštinama".

"To nije dobro da se dešava samo da bi se preslikala slika sa republičkog nivoa", naglasio je Ničić.

Povodom varnica među članovima vladajuće koalicije oglasio se i premijer Srbije Ivica Dačić, koji je rekao da bi se i dalje trebalo držati prakse da se "o svemu razgovara na sastancima šefova koalicije, a ne u javnosti".

Podsetimo, Vlada je potvrdila da je za pomoćnika ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića postavila Mirkovića, koji je za B92 rekao da ga za to mesto kvalifikuju "organizatorske sposobnosti".

Tim povodom se oglasio i ministar finansija Mlađan Dinkić, koji je rekao da "svaki ministar bira svoje saradnike", a da on, lično, nikada ne bi angažovao Mirkovića.

Mirković prvobitno nije želeo da komentariše tu izjavu, a na prvu loptu nije reagovao ni Mrkonjić, koji se ipak oglasio u "Blicu" i izjavio da će Mirković da se "brine o snegu na putevima".

"Sašu Mirkovića predložio je SNS. Ko bi ga drugi predložio? Ispunjava uslove koji postoje prema sitematizaciji, diplomirani je pravnik, ima 20 godina iskustva. Sad će on da brine o čišćenju snega na putevima" objasnio je Mrkonjić.

Mirković je za taj list rekao da će se baviti internom kontrolom.

Oglasila se i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović, koja je posle Dinkićeve izjave pismenim putem zatražila od predsednika stranke Aleksandra Vučića da sazove hitnu sednicu predsedništva SNS.

"Da vidimo kako da odgovorimo koalicionim partnerima, čije je kadrove postavila prethodna vlada, koji su još na funkcijama, a za koje postoji ozbiljna indicija da su upleteni u mnoge afere", kazala je ona i dodala da je Dinkićeva izjava "neverovatno odsustvo svakog kriterijuma za kritiku".

Ona je navela i da njihovom koalicionom partneru "ministru Dinkiću nije smetao vozač sa kojim je bio u koaliciji, a koji je danas pomoćnik gradonačelnika Dragana Đilasa".

Saša Mirković je bio menadžer Marije Šerifović u vreme kada je sa pesmom "Molitva" pobedila na pesmi Evrovizije 2007. godine. Poslednjih godina u žiži je javnosti izbog poltičkih dešavanja u Boru i Zaječaru, sukobu sa oštinskim funkcionerima URS-a oko konrtole lokalnih tv stanica.

Mirković, šef odbornika naprednjaka u Zaječaru posebno se sukobljavao sa Boškom Ničićem, funkcionerom URS-a.

Mirković je kao funkcioner SNS-a na izborima 6. maja je snimio nepravilnosti u radu opštinske izborne komisije u Zaječaru.

Nakon smene vlasti u Srbiji spominjan je i kao ozbiljan kandidat za mesto direktora Civilnog direktorata za vazduhoplovstvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sednica Predsedništva SNS-a u subotu

Izvor: RTS, 04.Jan.2013

Sednica Predsedništva SNS-a biće održana sutra u toku dana i biće zatvorena za javnost. Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović zatražila je od predsednika te partije Aleksandra Vučića da hitno sazove sednicu zbog izjava pojedinih koalicionih partnera, prenosi "Tanjug"...Sednica predsedništva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.