Mihajlović: Cvijan eksponent politike tajkuna

Izvor: Blic, 09.Dec.2013, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Cvijan eksponent politike tajkuna

Potpredsednik SNS i članica Predsedništva SNS Zorana Mihailović izjavila je večeras da je funkcioner te stranke Vladimir Cvijan eksponent politike koja vuče u kriminal i korupciju, a iza koje, između ostalih, stoji Miroslav Mišković.

"Meni je potpuno jasno da je Cvijan eksponent one politike koja nije zdrava politika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije, nego politika koja vuče u kriminal i korupciju, eksponent između ostalih i Miroslava Miškovića i verujem da možda Mišković nije sam", rekla je Mihajlović Tanjugu komentarišući poslednje kritike Cvijana na račun politke lidera SNS Aleksandra Vučića.

Kako je naglasila, Cvijan svakako nije deo politike SNS nastaloj na ideji borbe protiv kriminala i korupcije.

"Zar neko misli da ćemo da dozvolimo da bilo ko, Cvijan ili Mišković, ili bilo koji drugi tajkun, pokuša da nas odvrati sa tog puta, to neće biti moguće", poručila je Mihajlović.

Ona je istakla da su Cvijanove tvrdnje da se na predsedništvu stranke govori o hapšenjima netačne, navodeći da je prisustvovala svakoj sednici i da ni na jednoj nije bilo reči o hapšenju tajkuna ili direktora javnih preduzeća.

Ona je dodala da je jasno da postoje određeni pritisci na Cvijana pod kojima je on poklekao jer je, kako je rekla, "činjenica da se sastaje sa ljudima protiv kojih se vodi proces, kao što je Mišković".

"To svakako nije politika SNS. Ne samo da nemamo putera na glavi, nego smo istinski krenuli u promene", rekla je Mihajlović i dodala da nisu dobri napadi na predsednika SNS zbog njegove borbe protiv kriminala i korupcije i želje da učini sve da novac koji sada ide kroz "kojekakve pacovske kanale" postane novac građana Srbije.

Prema njenim rečima, tajkuni koji su postali svesni toga da će se nešto promeniti udružuje se protiv onoga ko se protiv kriminala bori.

"Aleksandra Vučića možete zaustaviti samo fizički, on je toliko rešen u borbi protiv kriminala i korupcije", rekla je Zorana Mihajlović i dodala da je nemoguće ne plašiti se udruženih tajkuna koji se sada pitaju da li će zdržati milione i da li će biti na slobodi ili u zatvoru.

Mihajlović je rekla da tajkuni ne biraju sredstva a da je jedno od njih i pokušaj stvaranja razdora u SNS, ali da je sigurna da u tome neće uspeti.

Na pitanje zašto Cvijan nije isključen iz stranke ukoliko zaista radi za tajkune, Mihajlović je rekla da je bilo članova Predsedništva koji su smatrali da je to potrebno, ali da je Vučić insistirao na tome da je Skupština stranke najlegitimniji organ na kojem treba da se razgovara o problemima.

"Često kažem da je Vučić možda nekako i previše dobar i veći demokrata od nekih članova Predsedništva", rekla je Mihajlović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mihajlović: Cvijan nije smenjen jer je Vučić previše dobar

Izvor: Press, 09.Dec.2013

"Meni je potpuno jasno da je Cvijan eksponent one politike koja nije zdrava politika Srbije, nego politika koja vuče u kriminal i korupciju, eksponent između ostalih i Miroslava Miškovića i verujem da možda Mišković nije sam", rekla je Mihajlović Tanjugu komentarišući poslednje kritike Cvijana...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.