Mihajlo Pupin dobija spomenik u Beogradu

Izvor: B92, 29.Jan.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlo Pupin dobija spomenik u Beogradu

Spomenik velikom srpskom naučniku Mihajlu Pupinu biće podignut u Bulevaru kralja Aleksandra, odlučila je Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda, saopštila je danas Gradska uprava.

Ističući da je Mihajlo Pupin odavno zaslužio spomenik u Beogradu, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović kaže da je Komisija tu odluku donela na predlog građana i opštinskog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srpske napredne stranke Vračar.

“Pupin je za samo nekoliko meseci dobio most, a i sada spomenik. Ponosni smo na to”, naglasila je zamenica predsednika Skupštine grada.

Kako je izjavila za Beoinfo, spomenik Mihajlu Pupinu biće podignut na sada neuređenoj zelenoj površini ispred zgrade “Lole” u Bulevaru kralja Aleksandra, preko puta Univerzitetske biblioteke.

“Univerzitetska biblioteka je poklon Karnegi fondacije Srbiji, upravo na osnovu zalaganja Mihajla Pupina, a prostor ispred zgrade ‘Lole’ biće uređen kao mini park sa spomenikom u sredini”, kaže Andrea Radulović.

Prema njenim rečima, Skupština grada Beograda podizanjem spomenika Pupinu nastavlja politiku u okviru koje će svi oni koji su doprineli razvoju našeg grada dobiti dostojna obeležja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.