Međusobne optužbe DS i SNS za incident (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međusobne optužbe DS i SNS za incident (FOTO)

Mionicu, u kojoj su se u nedelju održali vanredni lokalni izbori, obišli su stranački funkcioneri Srpske napredne stranke i Demokratske stranke iz Beograda koji su međusobno razmenili optužbe o odgovornosti zbog incidenta u kome je pretučen aktivista DS.

Funkcioner DS Borislav Stefanović kaže da su naprednjaci sve nervozniji i da je zato pretučen predsednik opštinskog odbora demokrata >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Milan Gavrilović, dok predstavnik SNS Vladimir Ðukanović tvrdi da to nije tačno, već da je Gavrilović fizički napao aktiviste naprednjaka.

Stefanović tvrdi da su naprednjaci poslali ljude u crnim džipovima u Mionicu kako bi uplašili građane, dok Ðukanović ističe da su aktivisti demokrata pokušali da upadnu u stranačke prostorije naprednjaka i fizički napadnu njihove članove.

Ðukanović i Stefanović u izjavama Tanjugu izrazili su očekivanje da će se tok izbornog procesa do večeras završiti na najbolji mogući način, kao i uverenja da će stranke koje predstavljaju osvojiti najveće poverenje građana.

"DS je pokušala da vrati Srbiju u blato, mulj i nasilje, a sve ovo su vešto organizovali", rekao je Ðukanović.

On tvrdi da je kandidat DS za predsednika opštine "bio direktno uhvaćen u kupovini glasova i da je, kada je upozoren da to ne radi, fizički napao aktiviste SNS i tada je došlo do incidenta''''.

"Nekolicina njihovih aktivsta je upala u naše prostorije i želelo je fizički da se obračuna sa našim aktivistima", rekao je Ðukanović dodavši da ih je predvodila žena kandidata za predsednika opštine iz DS.

On je naveo i da način na koji se DS organizovao po društvenim mrežama pokazuje koliko su agresivnu kampanju vodili i da i to govori da su želeli da prekinu izbore.

"Na svu sreću naši aktivisti su ostali pribrani", rekao je Ðukanovići dodao da je želja naprednjaka da se izbori završe na najbolji mogući način i da Mionica dobije odgovornu vlast koja će raditi kao i u republici - za građane, a ne za svoj džep.

Stefanović tvrdi da je SNS sve nervoznija zbog rastuće popularnosti i snage DS i "da je zbog toga poslala veliki broj ljudi sa strane u crnim vozilima koji sprovode nasilje nad članovima DS".

"Imali smo najgoru moguću stvar da je brutalno pretučen predsednik opštinskog odbora DS Milan Gavrilović", rekao je Stefanović koji je zajedno sa predsednikom beogradskih demokrata Balšom Božovićem obišao Mionicu.

Stefanović smatra da je SNS "kroz ovakve postupke i sličan način koji je radila u Vrbasu i drugim gradovima gde su održani izbori pokazala nervozu i želela da zaplaši građane kako bi ostali kod kuće umesto da izađu na glasanje".

Funkcioneri DS objavili su na tviteru fotografiju pretučenog Milana Gavrilovića

Stranačke prostorije DS i SNS se nalaze u istoj zgradi i udaljene su desetak metara jedna od druge, a tokom dana obezbeđivale su ih pojačane policijske snage.

Oko 17 sati, osim stranačkih aktivista, ispred prostorija nije više bilo policije, a sam tok glasanja, s obzirom da su se incidenti odvijali izvan glasačkih mesta, se odvijao nesmetano.

Po podacima opštinske izborne komisije na biračkim mestima se sve odvijalo u skladu sa zakonom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.