Martinović: Licemeri bojkotuju rad parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martinović: Licemeri bojkotuju rad parlamenta

U srpskom parlamentu nema političke krize niti vanrednog stanja jer postoji apsolutna većina koja podržava rad vlade rekao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović.

On je za RTV Vojvodine potvrdio da rad parlamenta ne bojkotuje kompletna opozicija jer u radu učestvuju narodni poslanici Srpske radikalne stranke kao i pojedinci iz drugih , opozicionih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslaničkih klubova.

"Licemerno je to što ti koji bojkotuju rad skupštine ne bojkotuju skupštinsku blagajnu i uredno uzimaju putne troškove kao da su radili ceo dan,rekao je Martinović.

Komentarišući ponašanje pojedinih poslanika u inostranstvu koji tamo ružno i loše govore o svojoj zemlju , Martinović je rekao da je tu reč o nedostatku političke kulture.

U tom kontekstu je pomenuo i poslanicu Aleksandru Jerkov koja je u Ženevi "lobirala" protiv Srbije, pokušavajući  da se u Beogradu spreči održavanje sednice Interparlamentarne unije. "To je licemerno" rekao je.

Govoreći o radu parlamenta i ponašanju vladajuće većine i opozicije Martinović je rekao da je opozicija u radu ovog saziva, podnela 27 197 amandmana dok je istovremeno vladajuća SNS podnela 50 303 amandmana.

Poslovnikom je regulisano koliko koja poslanička grupa ima vremena za diskusiju zaključio je Martinović i dodao da ni u jednom parlamentu na svetu ne postoji pravo na beskonačan govor narodnih poslanika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.