Kurc čestitao Vučiću na pobedi

Izvor: B92, 17.Mar.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc čestitao Vučiću na pobedi

Beč -- Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc čestitao je danas lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću na ubedljivoj pobedi“.

„U toj pobedi vidim jasan nalog građana Srbije da se dosledno nastavi kurs približavanja EU koji zastupa SNS. Takođe ulozi faktora stabilnosti u regionu, koji je Srbija proteklih godina zauzela, koja ima za cilj razvoj dobrosusedskih odnosa sa svim susedima, time je dobila podršku građana“, ocenio je Kurc u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Šef austrijske diplomatije je podvukao da će Austrija i dalje podržavati približavanje EU, ukazujući da je proces evropske integracije Srbije u interesu EU i čitavog regiona zapadnog Balkana.

Istovremeno je naglasio da normalizacija odnosa Beograda i Prištine mora, novim energijom, biti nastavljena sa obe strane, a dosadašnji rezultati ohrabruju, ali ostaje još dosta toga da se uradi.

Kurc je izrazio zadovoljstvo što će i dalje poslanici tri manjinske stranke biti u skupštini, ukazujući da je zaštita prava manjina jedna od osnova EU.

On je dodao da je održavanje izbora bez problema ohrabrujući signal evropskog približavanja.

Prema njegovim rečima, veoma je bitno da se što pre sprovedu od budućeg premijera najavljene ekonomske reforme, koje će koristiti građanima, a ujedno i podstaći hitno potrebne investicije.

„Austrija je najveći strani investitor u Srbiji i modernizacija i reforma privrede će pružiti priliku za dalje austrijske investicije“, poručio je Kurc dodajući da i time obe strane imaju koristi.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurc čestitao Vučiću na ubedljivoj pobedi

Izvor: Akter, 17.Mar.2014

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc čestitao je danas lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću na „ubedljivoj pobedi“

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.