Izvor: Politika, 12.Mar.2012, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korist i šteta od „velike koalicije”

Analitičari ne isključuju u potpunosti postizborni savez DS-a i SNS-a, ali upozoravaju na dobre i loše strane takve vlasti

Boris Tadić je u subotu na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke jasno i glasno izgovorio ono zbog čega je valjda Ivici Dačiću, Čedomiru Jovanoviću i Mlađanu Dinkiću pao kamen sa srca – da DS neće u postizbornu koaliciju sa naprednjacima. Ako Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ostane pri ovome što je rekao, to znači da su pomenutim stranačkim liderima široko otvorena vrata za partnerstvo sa demokratama posle izbora. Politički analitičari ukazuju da još nije vreme za izvođenje konačnih koalicionih računica. Jer, kako je rekao Ognjen Pribićević, u politici se apsolutno ništa ne može isključiti, pa ni takozvana velika koalicija, bez obzira na to šta o tome danas govore predstavnici DS-a i SNS-a.

„Ne očekujem da se to desi, ali ne možemo je isključiti, jer voljom birača to možda može biti i jedina realna opcija”, kazao je Pribićević. Milan Nikolić ne misli da je to nemoguća kombinacija, odnosno on smatra da je posle Tadićevog govora na GO DS-a tako nešto „malo verovatno”.

I pošto, makar i u teoriji, postoji mogućnost formiranja velike koalicije između DS-a i SNS-a nije zgoreg videti koje bi bile dobre, a koje loše strane takvog vladajućeg saveza.

.......................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 13. marta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

B. Baković

objavljeno: 13.03.2012.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.