Izvor: BujanovackiGlas.info, 16.Maj.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstitutivna sednica SO, čeka se većina

Mitrović kaže da većine još uvek nema, ali da grupacija oko SNS neće u vlast u kojoj bi se našao Jonuz MuslijuBUJANOVAC, 16. maj 2016. – Jonuz Musliju je za nas neprihvatljiv zbog njegovih političkih stavova i SNS neće praviti koaliciju u kojoj se nalazi njegov Pokret za demokratski progres (PDP) – rekao je za Bujanovačke Nenad Mitrović, šef grupacije okupljene oko SNS i šef odbora ove >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << stranke uoči današnje konstitutivne sednice SO Bujanovac.
On dodaje da, prema njegovim saznanjima, nikakav sporazum između stranaka o formiranju vlasti nije postignut, i da će sve mnbogo poznatije biti danas na skupštini.
Kako je naš portal objavio, u subotu uveče je navodno postignut dogovor o formiranju vlasti između Partije za demokratsko delovanje (PDD, 12 odbornika), grupacije oko Stojanče Arsića (5 mandata), PDP (4 mandata), Srpske liste (2) i odbornika Romske partije. Ove liste ukupno imaju 24 od 41 mandata u SO.
Mitrović objašnjava da SNS nije želela da ulazi u koaliciju u kojoj se nalazi i Musliju zbog njegovih, kako je rekao, neprihvatljivih stavova koji ugrožavaju političku stabilnost:
-Za nas je neprihvatljivo da Musliju, kao predsednik SO i Nacionalnog saveta Albanaca javno govori kako je ovaj deo Srbije istočno Kosovo, kao i da traži nekakvo spajanje teritorija. Ovaj stav preneo sam i Šaipu Kamberiju – kaže Mitrović.
Kamberi, bujanovački lider PDD, već je viđen za novog predsednika opštine, što je funkcija koju je obavljao do 2012.
 

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Koalicija skoro DOGOVORENA

Izvor: OkRadio.rs, 16.Maj.2016

Ko će sa SNS-om formirati novu vlast u Vranju i Vranjskoj Banji znaće se u ponedeljak uveče, kada bi trebalo da bude održana sednica Gradskog odbora ove partije. Prema rečima Slaviše Bulatovića, predsednika vranjskih naprednjaka, sednica je zakazana za 19 časova. - Mi smo vrlo blizu dogovora....

Nastavak na OkRadio.rs...

Vučić zabranio koaliciju sa Jonuzom

Izvor: BujanovackiGlas.info, 16.Maj.2016

Lično je predsednik SNS zabranio saradnju sa novim šefom lokalnog parlamentaBUJANOVAC, 16. maj 2016. – Aleksandar Vučić, šef SNS, zabranio je ulazak te stranke u opštinsku vlast u kojoj se nalazi i Jonuz Musliju – izjavio je za naš portal sagovornik blizak ovoj stranci..Nenad Mitrović, predsednik...

Nastavak na BujanovackiGlas.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.