Koalicija SNS i SPS u niškoj Opštini Palilula

Izvor: JužneVesti.com, 21.Dec.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija SNS i SPS u niškoj Opštini Palilula

Iako je od izbora prošlo 7 meseci, koalicija Socialističke partije Srbije i Srpske napredne stranke u Opštini Palilula osnovana je tek juče, a lider socijalista na Paliluli Srđan Vasković imenovan je za zamenika predsednika lokalne Skupštine. Vasković kaže da se dugo pregovaralo i da je upravo on insistirao na koaliciji.

Pošto je prošle nedelje zadužio funkciju predsednika Opštinskog odbora Socijalistačke partije Srbije u Opštini Palilula, Vasković je imenovan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i za zamenika predsednika Skupštine Opštine Palilula, što je označilo novi početak saradnje starih koalicionih partnera u ovoj opštini.

Ja sam juče bio u prostorijama SNS, čekao sam da zadužim pečat i sve ostalo. Dobio sam ovlašćenje od Izvršnog odbora, da kao predsednik Opštinskog odbora, da potpišem koalicioni sporazum i juče sam ga kao predsednik Opštinskog odbora i potpisao u prostorijama Srpske napredne stranke - rekao je Vasković.

Vasković tvrdi da je o koaliciji poslednja 2 meseca razgovarao sa koordinatorom SNS za Palilulu Nikolom Božićem. On kaže da mu je bilo bitno da se potpiše sporazum, “bez obzira na to da li će imati neku funkciju ili ne”.

Ako već imamo sporazum na republičkom i na gradskom nivou, ako glasamo za predloge iz Opštinskog veća, onda je logično da budemo koalicija i na opštinskom nivou - ističe Vasković.

On je na mestu zamenika predsednika lokalne Skupštine zamenio Milana Andrejića iz Narodnog pokreta Srbije, koji je nakon ostavke, imenovan za opštinskog većnika. Vasković je do imenovanja na ovu funkciju bio odbornik i predsednik opštinske Komisije za omladinu, ali je ona, kao i sve ostale komisije, na poslednjoj sednici Skupštine ugašena zbog mera štednje.

Pored SNS i SPS, vladajuću većinu na Paliluli čine i Srpska radikalna stranka i Partija ujedinjenih penzionera.

Podsetimo, socijalisti i naprednjaci su već u koaliciji na gradskom nivou i Opštini Medijana.

"Bolje nam je sada nego pre", foto: JV, arhivaNovoizabrani zamenik predsednika Skupštine Opštine Palilula Srđan Vasković, kaže da oni koji su sa predsednicima opštinskih odbora napustili partiju pre izbora krajem aprila, nisu naneli nikakvu štetu SPS. On ističe da ih je toliko malo da su “na nivou statističke greške”.

To što su predsednici opštinskih odbora napustili partiju pre izbora, to je bilo iz revolta prema partiji. Partija se trudi da ide napred. Ti predsednici opštinskih odbora nisu mogli da shvate da ih je vreme pregazilo. Mi sada u Opštini Palilula brojimo 34 člana, od kojih je 25 visoko obrazovanih - kaže Vasković.

Osvrnuvši se na period kada su funkcionera SPS-a izlazili iz stranke, od kojih su to neki činili i uživo na televiziji, Vasković je zaključio kako je sada “daleko stručniji ljudi stoje ispred palilulskog SPS-a, nego tada".

Inače u niškom SPS-u u toku su unutarstranački izbori, a juče je Žarko Ranković, v.d. predsednik Gradskog odbora, obelodanio imena novoizabranih predsednika opštinskih odbora SPS i najavio izbore za predsednika Gradskog odbora za 27. decembar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.