Ko sme samostalno da izađe na izbore?

Izvor: S media, 31.Okt.2011, 02:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko sme samostalno da izađe na izbore?

Samostalno na izbore mogu da izađu veliki igrači kao DS i SNS, smatraju istraživači javnog mnjenja, ali izdvajaju i grupu stranaka koja sigurno prolazi cenzus: SRS, DŠ, LDP, SPS i URS.

Istraživači javnog mnjenja se slažu da na izbore samostalno mogu da izađu veliki igrači kao Demokratska stranka (DS) i Srpska napredna stranka (SNS), ali izdvajaju i grupu stranaka koja sigurno prolazi cenzus – Srpska radikalna stranka (SRS), Demokratska >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stranka Srbije (D S S), Liberalno demokratska partija (LDP), Socijalistička partija Sebije (SPS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

Pokret radnika i seljaka ide samostalno na izbore

Treći na izborima može da bude i nesrećan

Ljajić: Izbori između 22. aprila i 6. maja iduće godine

Nema dileme da će Srpski pokret obnove napraviti predizborni savez, jer samo tako, kažu istraživači javnog mnjenja, može opet da uđe u parlament. I nema dileme da će se uhlebiti na nekoj izbornoj listi, jer, kakav je trenutni raspored stranačkih rejtinga, malo je ozbiljnih stranaka koje će odbaciti mogućnost da svom biračkom telu pridodaju i one koji su još lojalni glasači stranke Vuka Draškovića.

Dilema se javlja kod pitanja s kim će. Ministar Srđan Srećković naginje sadašnjem glavnom koalicionom partneru, DS-u, ali deo funkcionera SPO-a preferira LDP.

„Odbacivanje saradnje sa LDP-om i srodnim partijama je lični stav Srećkovića, kojem je već duže vreme bliža politika DS-a, nego politika SPO-a”, rekao je Žika Gojković u pisanom saopštenju Pokrajinskog odbora SPO za Vojvodinu. Prethodno je Srećković odgovarao na spekulacije o formiranju nove predizborne koalicije koju navodno okuplja Čedomir Jovanović, računajući na SPO, SDU Žarka Koraća i SDPS Rasima Ljajića.

Za sada nema ni ozbiljnih potvrda, ni uverljivih demantija da se o ovakvoj koaliciji razmišlja, ali izvesno je da je ovakva kombinacija moguća, kao i da se do samih izbora vrlo lako mogu ugovoriti i drugačiji savezi. To je za mnoge učesnike predstojeće izborne utakmice jedini siguran put do republičkog parlamenta.

(Politika)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.