Ko glumi majmune, a ko je spikerka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko glumi "majmune", a ko je "spikerka"

Odbor Skupštine Srbije za spoljne poslove izabrao je danas Žarka Obradovića iz Socijalističke partije Srbije za predsednika, ali je sednicu obeležila svađa između poslanice Srpske napredne stranke Marije Obradović i poslanice Srpske radikalne stranke Nataše Jovanović.

Svađa je izbila tokom govora Nataše Jovanović, koja se žalila da radikali nisu konsultovani o kandidatu za predsednika Odbora.

U jednom momentu reagovala je Marija Obradović rekavši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslanici SRS: "Vi ste ovde pozvani da glumite majmuna", a Jovanović joj je na to odgovorila da je "neurotična" i da je "doskorašnja spikerka".

Obradović joj je na to odgovorila da ne vidi šta je problem u tome što je bila spiker i da je ona napravila kraljevačku televiziju.

Svađu je prekinuo najstariji poslanik Milorad Mijatović koji je predsedavao sednicom, a potom je usledilo glasanje.

Žarko Obradović je izabran za predsednika Odbora za spoljne poslove, a Aleksandra Đurović iz Srpske napredne stranke za zamenika predsednika.

Obradović se izvinila građanima i SRS-u

Obradovićeva se izvinila svim građanima Srbije, Poslaničkoj grupi SRS, i njihovim predstavnicama u Odboru za spoljne poslove, zbog, kako je navela, njenog nedoličnog rečnika na današnjoj sednici tog parlamentarnog tela.

"Iako sam bila isprovocirana ponašanjem poslanica SRS, koje su sve vreme blokirale rad sednice Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine i planski onemogućavale diskusiju po utvrđenom dnevnom redu, smatram da je takav moj rečnik neprikladan i svakako neprihvatljiv", navela je Obradović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je navela da ć, kao i do sada, nastaviti da se bori za dostojanstvo Skupštine i da štiti ugled predstavničkog tela svih građana Srbije.

"Moguće je da sam pogrešila kad sam izgovorila tu reč na sednici Odbora i da to nije primereno ovako visokom domu, a naročito ne poslaniku. Ali ja sam u tom trenutku izgovorila glasno ono što su svi mislili", rekla je Obradovićeva tokom skupštinske rasprave.

Dodala je da radikali zloupotrebljavaju Poslovnik i da to što imaju toliko prostora u medijima je za Fakultet političkih nauka, ili neku drugu vrstu nauke koja izučava fenomene.



209

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestoka svađa i uvrede između poslanica SNS-a i SRS-a

Izvor: N1 televizija, 12.Avg.2016

Današnju sednicu skupštinskog Odbora za spoljne poslove obeležila je svađa između poslanice Srpske napredne stranke Marije Obradović i poslanice Srpske radikalne stranke Nataše Jovanović...Svađa je izbila tokom govora Nataše Jovanović koja se žalila da radikali nisu konsultovani o kandidatu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.