Ko će biti opozicija u novom parlamentu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2020, 22:21

Ko će biti opozicija u novom parlamentu?

Predstavnik Instituta za evropske studije Slobodan Zečević ocenio je večeras da je najveće iznenađenje parlamentarnih izbora to što je SNS ostvarila više od 60 odsto glasova.

"Za mene je to iznenađenje, preko 60 odsto glasova, to je izborni cunami, ne znam da li neko može da dostigne taj rezultat”, rekao je Zečević za RTS.

On je ocenio da bi, zbog takvog rezultata SNS-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbija trebalo da preispita izborni sistem, kao i da je potrebna veća dinamika različitih političkih stranaka u medijima.

Zečević se zapitao i ko će u novom parlamentu predstavljati opoziciju, jer, kako kaže, prema trenutnim rezultatima to su samo Aleksandar Šapić i manjine.

“Pitanje je da li će SPS biti opozicija u parlamentu, ako gledamo ove podatke ne znam ko bi mogao da bude opozicija, sem Šapića i manjina”, rekao je Zečević.

Profesor sa Fakulteta političkih nauka (FPN) Vladimir Orlić smatra da su “najveći gubitnici” ovih izbora stranke koje su “zagrizle mamac” od tri odsto za prelazak cenzusa, a to su, dodaje, Nova stranka, PSG, UDS i 1 od 5 miliona.

Orlović je salgasan sa Zečevićem da bi Srbija mogla da ima parlament bez jake opozicije, jer se manjinske stranke bore za svoje interese, dok su, kaže, za Šapića govorili da i nije prava opozicija, s obzirom da nije vodio “konfliktnu kampanju”.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.