Kikinda: SNS-u 28 mandata u Skupštini grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2020, 23:22

Kikinda: SNS-u 28 mandata u Skupštini grada

Prema rezultatima Gradske izborne komisije u Kikindi, Gradski odbor Srpske napredne stranke osvojio je na lokalnim izborima apsolutnu većinu i u budućoj Gradskoj skupštini imaće 28 mandata. Izlaznost na izborima u Kikindi bila je 56,65 procenata, a pravo glasa imalo je 48.911 građana. Srpska napredna stranka činiće većinu u Čoki, kao i u Novom Kneževcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Kikindi osvojio je apsolutnu većinu na lokalnim izborima, tako da će u budućoj Skupštini grada imati 28 mandata. Poverenje koje su dobili kikindski naprednjaci obećavaju da neće zloupotrebiti.

‘’Kikindu čekaju novi izazovi u narednom periodu, ostalo je još mnogo posla kako bi Kikinda postao grad budućnosti kako smo ga i naslovili’’ – kaže Pavle Markov, nosilac liste SNS Kikinda.

Prema rezultatima Gradske izborne komisije u Kikindi, pored naprednjaka, u Skupštini Grada, naći će se Socijalistička partija Srbije sa četiri mandata, Savez vojvođanskih Mađara sa dva, Udruženje građana ‘’Naše malo mesto’’ takođe sa dva mandata. Koalicija Aleksandar Šapić – Pobeda za Kikindu novi je član Gradskog parlamenta sa jednim mandatom.

‘’Želimo da zadržimo mlade u našoj zajednici. Uvek ćemo biti konstruktivni za saradnju, ukoliko je predlog dobar, bio on od vlasti ili opozicije’’ – napominje Aleksandar Aćimov, nosilac liste Koalicije Aleksandar Šapić – Pobeda za Kikindu.

Po jedan mandat u Gradskoj skupštini Kikinde pripao je i ‘’Metli 2020’’, ali i Vojvođanskom frontu.

‘’Građani Kikinde tako su odlučili i hvala im što su izašli u velikom broju. Na nama je da radimo na sebi, da vidimo šta ćemo u budućnosti, ali se sigurno nećemo predati’’ – dodaje Miroslav Grujić, nosilac liste Vojvođanski front Kikinda.

Svih 60 birališta u Kikindi i selima zatvoreno je u 20 sati, a tokom glasanja nije bilo nepravilnosti, niti incidenata.

‘’Gradska izborna komisija, kao i radno telo koje je sprovodilo izbore, mogu da se pohvale s obzirom na to da je posao veoma dobro urađen jer nismo imali nikakvih problema tokom glasanja’’ – napominje Tamara Radlović, predsednica Gradske izborne komisije Kikinda.

Od 25 odborničkih mesta, u novom sazivu Skupštine opštine Čoka, većinu će činiti SNS sa osvojenih 14 mandata. Uz naprednjake, u odborničkim klupama sedeće 9 odbornika SVM i dva SPS. Sa osvojenih 18 odborničkih mandata, SNS će u lokalnom parlamentu u Novom Kneževcu imati ubedljivu većinu.Svoje predstavnike imaće SVM, sa osvojenih 10 mandata, kao i SPS, sa 3 odbornika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.