Kikinda: Dan odluke-petak trinaesti

Izvor: Kurir, 07.Sep.2013, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda: Dan odluke-petak trinaesti

Marinko Tomić (JS) potvrdio Kuriru da će podržati opozicioni blok koji predvodi SNS u nastojanju da na vanrednoj sednici smeni aktuelnu vlast čiji je stožer DS

KIKINDA:  Crni Mare rešava enigmu na crni petak!

Na zahtev 16 opozicionih odbornika SNS i DSS, predsednica lokalnog parlamenta Đurđina Jerinkić (LSV) zakazala je sednicu Skupšte opštine koja će se, kakve li koincidencije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << održati “najbaksuznijeg dana u godini”.

Da ironija bude veća, odbornik Jedinstvene Srbije Marinko Tomić, zvani “Crni Mare”, rešio je da političku enigmu reši baš na “crni petak”. Naime, nakon što jedan odbornik LSV pristupio naprednjacima, a socijalisti se pridružili njima i DSS, opozicioni blok ima 19 odbornika, koliko ih je i u na suprotnoj strani koju čine DS, LSV, SVM i ZZS.

U ulozi presudnog tasa na vagi našao se  odbornik  Marinko Tomić. Tomić je potvrdio Kuriru da će ipak podržati naprednjake,  u nastojanju da na vanrednoj sednici smene aktuelnu vlast okupljenu oko DS:

"Kao što možete da zaključite, ja nisam dvadeseti nego prvi odbornik. Moje jasno iznete zahteve oni su spremni da prihvate. Rekao sam da ću se prikloniti onoj strani koja ukine Parking servis ili ga prebaci u nadležnost opštine, što je svojevremeno peticijom podržalo 6.500 građana. Zahtevao sam  da se svakom novorođenčetu pomogne sa 500 evra, i da se smanje plate opštinskim funkcionerima i direktorima javnih preduzeća", rekao nam je Tomić.

Nakon što sednica lokalnog parlamenta tri puta nije održana, u petak 13. septembra ističe rok od tri meseca kad bi trebalo da se održi redovno skupštinsko zasedanje.

U međuvremenu je stigla inicijativa za vanredno zasedanje za koju je ,takođe, krajnji rok 13. septembar.  Ostaje da se vidi da  li će naredni dani doneti možda još neki prelet iz jedno u drugo političko jato, pred  kako se očekuje dan odluke- petak trinaesti.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

KIKINDA: Dan odluke za promenu vlasti - petak trinaesti

Izvor: Kurir, 08.Sep.2013, 11:57

Marinko Tomić (JS) potvrdio je da će podržati opozicioni blok koji predvodi SNS u nastojanju da na vanrednoj sednici smeni aktuelnu vlast čiji je stožer DS..KIKINDA - Na zahtev 16 opozicionih odbornika SNS i DSS, predsednica lokalnog parlamenta Đurđina Jerinkić (LSV) zakazala je sednicu Skupšte...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.