Jovanović: Vlast neozbiljna i neodgovorna

Izvor: RTS, 26.Avg.2013, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vlast neozbiljna i neodgovorna

Lider LDP-a Čedomir Jovanović smatra da je ključni motiv za rekonstrukciju Vlade bila potreba vicepremijera Aleksandra Vučića i SNS da preuzme veći deo vlasti. Način na koji se završava rekonstrukcija, pokazuje neozbiljnost i neodgovornost vladajuće koalicije, kaže Jovanović.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je ključni motiv za rekonstrukciju Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bila potreba vicepremijera Aleksandra Vučića i SNS da preuzme veći deo vlasti i da način na koji se ona završava govori o neozbiljnosti i nesposobnosti vladajuće koalicije.

Jovanović je rekao novinarima u parlamentu da se šest meseci priče o fundamentalnim reformama, političkom zaokretu i principu odgovornosti "svelo na pomeranje Dinkića sa mesta ministra na mesto Vučićevog savetnika".

"Ključni motiv koji je pokrenuo temu rekonstrukcije Vlade je potreba Vučića i njegove stranke da uzme veći deo vlasti od onoga koji mu je pripao onda kada je zajedno sa Dačićem napravio koaliciju sa ambicijom da se skloni Tadić", smatra Jovanović.

Prema njegovom mišljenju, između sadašnje vlade i vlade Mirka Cvetkovića veoma su male razlike.

"Tadić je bio premijer umesto premijera i Vučić je premijer umesto premijera. Nelogično je i paradoksalno stanje u kojoj se danas nalazi Srbija. Najjača stranka sa političarem koji ima najveću podršku mora da preuzme i najveću odovornost. Do toga nije došlo formalno i zato imamo ove krize", tvrdi Jovanović.

Prema njegovim rečima, način na koji se završava priča o rekonstrukciji vlade govori o velikoj političkoj neozbiljnosti i nesposobnosti vladajuće koalicije.

"Sve što su uradili za godinu dana bilo je prihvatanje one politike protiv koje su se prethodnih 20 godina obračunavali i to ne zato što su se promenili već je to bio jedini način da opstanu na vlasti", rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je naglasio da se imenovanjem lidera URS-a Mlađana Dinkića za zamenika Aleksandra Vučića u Komisiji za saradnju sa UAE i podelom njegovog ministarstva neće dati potreban odgovor na čitav niz problema koji danas opterećuju život ljudi u Srbiji.

"Ne govori se o ekonomskom zaokretu, ne vidi se nova politika obrazovanja i zdravstva, nema ni reči o drugačijoj i odgovornijoj socijalnoj politici, nema govora o zaokretu u poljoprivredi i agraranoj politici. Sve ovo je jedan neodgovoran politički projekat najjače stranke u zemlji koja, zapravo, nikada nije ni bila u stanju da odgovori na potrebe društva. Na vlast je došla zato što je ova zemlja posrnula pod Tadićem i njegovom vladajućom koalicijom", podvukao je Jovanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.