Jerkov: Smena političko nasilje

Izvor: B92, 26.Avg.2013, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Smena političko nasilje

Beograd -- Portparolka DS Aleksandra Jerkov izjavila je da najavljena smena rukovodstva u preduzeću Slobodna carinska zona predstavlja svojevrsno pravno-političko nasilje.

"To je samo završetak onoga što je započeto pre mesec dana, a to je preuzimanje Luke Novi Sad, kada je na čelo ovog preduzeća postavljen odbornik Srpske napredne stranke", kazala je Jerkov na konferenciji za novinare.

Jerkov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je postavila pitanje da li je to departizacija javnih preduzeća koja je bila najavljivana u predizbornim kampanjama i da li je to način da se propagira princip da preduzećima treba da upravljaju "najstručniji, a ne politički podobni ljudi".

Ona je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića pozvala da odgovori na tvrdnje da je u javnim preduzećima zaposleno više od 600 članova stranaka koje čine vlast na gradskom nivou.

"Umesto da se bavi ovakvim problemima gradonačelnik Vučević se bavi legitimitetom pokrajinske vlasti, iako je poslednji koji bi trebao da govori o legitimetu, s obzirom da je na vlast došao upravo suprotno volji građana", dodala je Jerkov.

Skupština preduzeća Slobodna carinska zona zakazana je za 10. septembar, kada će biti smenjeno dosadašnje rukovodstvo, a za novog direktora biće izabran odbornik vladajuće većine u Skupštini grada Novog Sada Nenad Barac (Nova Srbija).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jerkov: Smena SCZ pravno-političko nasilje

Izvor: Blic, 26.Avg.2013

Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je danas da najavljena smena rukovodstva u preduzeću Slobodna carinska zona predstavlja svojevrsno pravno-političko nasilje, sa političkom podrškom stranaka na vlasti u Novom Sadu..."To je samo završetak onoga što je započeto pre mesec...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.