Jeremić: Protesti do ispunjenja zahteva, razgovaraćemo o formi i taktici

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Protesti do ispunjenja zahteva, razgovaraćemo o formi i taktici

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će lideri opozicije nastaviti da razgovaraju formama protesta i drugim taktičkim pitanjima, ali da strateški cilj ostaje isti - obezbeđivanje uslova za fer i demokratske izbore na kojima bi vlast Srpske napredne stranke mogla da bude smenjena.

"Nije tajna da postoje mnogi izazovi i da postoje različita gledišta o tome koja je taktika najbolja, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje taktičko rešenje primeniti, od 'Slobodne zone' do eventualno nekih drugih stvari. Uprkos tome, izuzetno je važno da ne izgubimo iz vida veliku sliku", rekao je Jeremić posle primopredaje dežurstva u "Slobodnoj zoni" u Pionirskom parku kod Predsedništva Srbije.

Jeremić je ponovio da su nastavak protesta, totalni bojkot institucija i jedinstvo na opozicionoj sceni tri najvažnija elementa bez kojih neće biti moguće zamisliti nastavak borbe za ostvarivanje fer izbornih uslova.

"Ovog trenutka, ta tri elementa postoje - protesti su nastavljeni, bojkot je i dalje potpun, a i opozicija je jedinstvena", rekao je Jeremić.

Jeremić je podsetio da protesti traju poslednjih pet meseci, i ocenio da je to dug i isrpljujuć proces, ali da taj proces nema alternativu i mora biti nastavljen.

"Važno je biti uporan. Mislim da je veliki zadatak političkih lidera da predvode u upornosti i zbog toga smo danas ovde, i nastavićemo sve dok se stvari u Srbiji ne budu promenile tako da građani mogu da slobodno odlučuju o svojoj sudbini", kazao je Jeremić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.