Jakšić: Vučića čuvali kao Tita

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2013, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić: Vučića čuvali kao Tita

Poslanik Demokratske stranke Srbije Marko Jakšić izjavio je danas da je jaz između kosovskih Srba i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića postao još dublji nakon njegove posete severu Kosova.

Jaz sve dublji: Marko Jakšić

"Najveći deo, skoro svi koji su se javili na sednici (skupštine četiri opštine sevra Kosova), a bilo je tridesetak ljudi iz raznih političkih grupacija, od SNS do SRS, svi su bili protiv briselskog sporazuma", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je Jakšić novinarima u Skupštini Srbije.

 

Poslanik DSS istakao je da niko tokom diskusije nije rekao nijednu dobru reč o sporazumu, a da se moglo čuti da je taj briselski sporazum nastao kao "obaveza Vučića i Tomislava Nikolića prema zapadnim partnerima koji su ih doveli na vlast".

"Cena dolaska na vlast je praktično Kosovo i Metohija. Priča o EU je samo izgovor, jer ne možete da kažete narodu da predajete Kosovo", naveo je Jakšić.

 

On je istakao da svi dele mišljenje koje je izneo predsednik opštine Zubin Potok o tome da je jaz između Vučića i kosovskih Srba još dublji. Dodao je i da mere obezbeđenja koje su bile na sednici skupštine četiri opštine nije video još od Josipa Broza.

 

Vučić je juče kazao da jaz između Beograda i kosovskih Srba više nije tako dubok, ali da to ne znači da će oni lako pristati na sprovođenje sporazuma s Prištinom. Vučić je optužio Jakšića da je organizovano ljude koji su ga u Kosovskoj Mitrovici dočekali uvredljivim povicima i pretnjama.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Jakšić: Dubok jaz

Izvor: Blic, 14.Maj.2013

Poslanik DSS Marko Jakšić smatra da je nakon posete prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića severu Kosova i Metohije jaz između Vlade i Srba sa severa "postao još dublji"..."Što se tiče toga da li su Srbi prihvatili ili da li je Vučić ubedio Srbe, mislim da svi dele mišljenje predsednika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.