Institut za onkologiju odgovara Zobenici

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institut za onkologiju odgovara Zobenici

Institut za onkologiju Vojvodine demantovao je navode lekarke Jasne Mihailović da je smenjena zbog pripadnosti Srpskoj naprednoj stranci i saopštio da je ona razrešena dužnosti nakon što je tražila naknadu za prekovremeni rad za učešće u radu Stručnog kolegijuma tog instituta.
"Stranačka pripadnost ne može biti referenca kvaliteta za obavljanje posla u struci. Kriterijumi koji treba da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uvaže su stručnost, kompetentnost, profesionalna posvećenost i organizacione sposobnosti", navodi se u saopštenju Instituta za onkologiju Vojvodine, prenosi Beta.
Dodaje se da je smenjena upravnica Zavoda za nuklearnu medicinu Jasna Mihailović u svom "poslednjem u nizu dopisa" tražila da joj se nadoknade prekovremeni sati za učešće u radu Stručnog kolegijuma Instituta za onkologiju Vojvodine, najvišeg stručnog tela Instituta, u čijem radu učestvuju svi rukovodioci organizacionih jedinica, što nije u skladu sa profesionalnom posvećenošću lekara i što stvara nepotrebne troškove.
Objašnjava se da po Pravilniku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje svi rukovodioci primaju dodatna sredstva za rukovođenje, ali ne i za učešće u radu Stručnog kolegijuma.
"Dakle, nije tačno da su razlozi za njeno razrešenje bilo kakve političke prirode, već isključivo izostanka spremnosti posvećivanja unapređenju rada i funkcionisanja Instituta za onkologiju Vojvodine", piše u saopštenju.
Dodaje se da svi procesi rada Instituta za onkologiju Vojvodine funkcionišu na najbolji način, bez obzira na pojedince, a na korist pacijenata.
Visoki funkcioner SNS-a Damir Zobenica optužio je juče direktora Instituta za onkologiju Miloša Lučića da je smenio Jasnu Mihailović samo zato što je članica SNS-a iako je "najstručniji kadar" na tom institutu.
Jasna Mihailović je rekla da je Lučić novu sistematizaciju radnih mesta prilagodio svojoj supruzi i optužila ga za zloupotrebu položaja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.