I SNS u kampanji “Stop nasilju nad ženama”

Izvor: JUGpress.com, 27.Nov.2016, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I SNS u kampanji “Stop nasilju nad ženama”

NIŠ

Unija žena Srpske napredne stranke danas u centru Niša uličnim performansom u okviru kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” ,uključile su se u borbu protiv nasilja u porodici.

Devojke i žene sa modricama, podlivima i parolama protiv nasilja, izazvale su veliku pažnju šetača ispred tržnog centra Kalča.

“ Danas je Unija žena Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << odlučila da pokaže građanima da je jako važno boriti se protiv nasilja u porodici i da to nasilje mora da se prijavi. Ne sme da se ćuti, nasilje nema opravdanje. Skupština republike Srbije je pre četiri dana usvojila zakon o borbi protiv nasilja. Ovaj zakon će poboljšati i osnažiti žene da nasilje prijave. Neke zaštitne mere su izbacivanje nasilnika iz kuće i odgovornost svih relevantnih društvenih činilaca, rekla je Svetlana Milić iz Unije žena Srpske napredne stranke, gradskog odbora Niš.

Kampanja “ 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” počela je Međunarodnim danom borbe proti nasilja nad ženama 25. novembra i trajaće do Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra.

U prvih 10 meseci ove godine u porodičnom nasilju ubijeno je 28 žena i troje dece.

Kampanje “Šesnaest dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” obeležava 1.700 organizacija u sto zemalja, među kojima je i Srbija.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Interaktivni susret sa srednjoškolcima „Cirkularna ekonomija – pogled u budućnost“

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Nov.2016, 11:58

BEOGRAD - Udruženje Zvezdarski ekološki centar ZEC i Komisija za rodnu ravnopravnost u u okviru Manifestacije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ danas u 12 časova u velikoj sali Opštine Zvezdara organizuje interaktivni suret sa srednjoškolcima zvezdarskih srednjih škola: „Cirkularna...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.