Gradski odbor SNS u Nišu: Zakon mora da se poštuje

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski odbor SNS u Nišu: Zakon mora da se poštuje

Gradski odbor Srpske napredne stranke imenovao je poverenike skoro svih mesnih odbora i koordinatore stručnih saveta, saopštio je juče na konferenciji za novinare Milan Stanojković, poverenik SNS-a u Nišu.

- Naša osnovna namera je da budemo u stalnom i bliskom kontaktu sa našim članovima i građanima Niša i da na taj način bolje uočavamo probleme sa kojima se oni svakodnevno susreću u cilju njihovog rešavanja političkim uticajem na lokalnu samouprave, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Stanojković.

Pažnju javnosti izazvala je preporuka Agencije za borbu protiv korupcije o u smeni funkcionera većnika Srđana Aleksića i direktora Doma Zdravlja Milorada Jerkana.

- Stav SNS u vezi preporuke Agencije za borbu protiv korupcije da budu smenjeni funkcioneri Aleksić i Jerkan su jasni, zakon mora da se poštuje i odgovarajuće instance će u predviđenom roku od 60 dana svoj stav dostaviti Skupštini grada i o tome obavestiti Agenciju, a naši odbornici će glasati u skladu sa zakonom, dodao je Stanojković.

Na konferenciji je bilo reči i o gradskoj Toplani, a stav SNS povodom visokih računa je da je cena grejanja dominantno određena cenom energenta, ali da su svesni činjenice da većina građana ne može da plaća visoke račune.

- Već dve godine u Nišu se primenjuje tarifni sistem toplotne energije i to je nešto što je naša budućnost. Naplata grejanja po utrošku ima svoje dobre i loše strane, mi ćemo doneti odluku ili izmeniti regulativu tako da oni objekti koji imaju visoku specifičnu potrošnju budu sagledani drugačije nego do sada. Korisnici su dobrodošli u komunikaciji sa nama u gradskom veću, a pozivamo i Udruženja na saradnju. Nažalost naša dosadašnja iskustva govore da nije bilo previše dijaloga već više ultimativnih zahteva. Smatramo da se kroz dijalog gradske vlasti i korisnika može doći do najboljeg rešenja, izjavio je na konferenicji za novinare Miloš Banđur, resorni većnik za komunalne delatnosti i energetiku.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.