Gašic: Voleo bih da se Radulović vrati u Srbiju sa dokazima

Izvor: Večernje novosti, 21.Dec.2013, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašic: Voleo bih da se Radulović vrati u Srbiju sa dokazima

Potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić smatra da bi u Srbiju trebalo da se vrati bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović, koji tvrdi da ima dokaze protiv biznismena Miroslava Miškovića. "Voleo bih da se Radulović vrati i iznese sve te dokaze protiv Miroslava Miškovića. Lako je bilo obogatiti se u Srbiji u proteklih 12 godina uz pomoć političko-tajkunske mafije i svih sprega koje su vladale u Srbiji dugi niz godina", rekao je Gašić gostujući na televiziji Pink. Radulović je optužen u okviru postupka protiv takozvane stečajne mafije, a u bekstvu je od 2006. godine. Prema rečima Gašića, jedan od problema je što su tužilaštva ostala nepromenjena od prethodne garniture vlasti i nisu promenjene sve sudije. Na pitanje novinara da li se mogu tu očekivati promene, Gašić je kazao - "verovatno možemo u narednom periodu da očekujemo niz takvih slučajeva". Radulović je u petak izjavio da namerava da se vrati u Srbiju i iznese dokaze protiv vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića za "najvehu pljačku građana Srbije". "Vraćam se, imam nameru da dođem i iznesem svoju odbranu slobodno na sudu, moji advokati se dogovaraju da mi se omogući da na sudu iznesu svoju odbranu i da dokažem da iza političke optuznice protiv mene stoji Mišković", rekao je Radulović za Pink. Privatizacija "C marketa" je jedan od 24 sporna slučaja privatizacije.DAČIĆ: UTVRDITI ISTINU O SVIM SUMNJIVIM PRIVATIZACIJAMAPremijer i ministar unutrašsnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se mora utvrditi istina o svim sumnjivim slučajevima privatizacije u Srbiji, među kojima je i privatizacija C marketa. Odgovarajući na pitanje novinara da li će povratak bivšeg direktora C marketa Slobodana Radulovića rasvetliti ulogu Miroslava Miškovića u privatizaciji tog preduzeća, Dačić je istakao da ne želi da se meša u istragu, jer je to posao koji rade odgovarajući organi. "Bitno je da se utvrdi istina o svim temama, ne samo o onim koja se nalaze na tom čuvenom spisku od 24 slučaja privatizacije, među kojima je i C market", rekao je Dačić. On je naglasio da mora da bude nastavljena borba za utvrdivanje istine o svim drugim slučajevima privatizacije i dodao da je to, pre svega, pitanje za policiju, tužllaštvo i sudstvo. "Nećemo svojim izjavama da se mešamo u ceo taj proces", rekao je Dačić i dodao da će, ukoliko postoje neki novi detalji, poput nedavne izjave Radulovića, sigurno značajno uticati na saznavanje "tog dela priče".

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Voleo bih da Radulović svedoči protiv Miškovića

Izvor: Press, 21.Dec.2013

"Voleo bih da se Radulović vrati i iznese sve te dokaze protiv Miroslava Miškovića. Lako je bilo obogatiti se u Srbiji u proteklih 12 godina uz pomoć političko-tajkunske mafije i svih sprega koje su vladale u Srbiji dugi niz godina", rekao je Gašić gostujući na televiziji Pink...Radulović je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.