Funkcioner SNS Stefanović: Odbijanje Prištine...

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcioner SNS Stefanović: Odbijanje Prištine...

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija sa Prištinom ne razmenjuje informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Na stranačkoj konferenciji za novinare, Stefanović je rekao da odbijanje Prištine da uključi srpske organe u istragu šalje jasnu poruku da oni ne žele da dele informacije i upitao je u čijem je to interesu.

Stefanović je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Srbija nema nikakve zvanične podatke, navodeći da je do njih teško doći bez forenzičkih i drugih podataka iz istrage o ubistvu Ivanovića.

Dodao je da će Srbija nastaviti da od Euleksa traži informacije o istrazi, kao i da će insistirati da se srpski organi uključe u istragu.

Komentarišući informacije o istrazi koje su se pojavile u prištinskim medijima, Stefanović je naveo da je Srbija ograničena zato što nema uvid u dešavanja na terenu, snimke bezbednosnih kamera i izjave svedoka.

"Zvali smo Euleks i Umnik, koji su po međunarodnim propisima zaduženi za stabilnost, i za sprovođenje istraga na KiM", rekao je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li o istrazi govori kao ministar unutrašnjih poslova ili funkcioner SNS-a, Stefanović je kazao da se radi o stranačkoj konferenciji za štampu.

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u utorak u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.