Drugo političko venčanje Marka Đurića

Izvor: KMnovine.com, 28.Nov.2015, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugo političko venčanje Marka Đurića

Opštine sa većinski srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji imaju mnogo ekonomskih problema, ali su uspešne u proizvodnji partijskih kadrova, a neke čak izuzetne!


















Piše: Jelena Petković / Vesti




Zubin Potok, koji se do pre nekoliko godina dičio neustrašivim gorštacima koji su tvrđe od betona držali barikade >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << na severu KiM predvođeni gradonačelnikom (u srpskom sistemu) Slavišom Ristićem, danas može da se pohvali i "političkim venčanjem".
Slično scenariju u Štrpcu, gde se 3.000 meštana učlanilo u Srpsku naprednu stranku, u Zubinom Potoku pre neki dan isto je učinilo 2.500 građana na čelu sa predsednikom opštine (u kosovskom sistemu) Stevanom Vulovićem. 
Kao i odlazak u najjužniju srpsku opštinu na Kosovu, i sada je put šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića u najseverniju, najavljen kao poseta u okviru koje će obići sela Zupče, Donje Varage i Gazivode, sportski centar i infrastrukturne radove koje finansira Vlada Srbije. A, onda se, po viđenom receptu, u Domu kulture događaj pretvorio u stranački skup, javnu tribinu SNS-a, gde su naprednjaci "preuzeli" celokupne opštinske odbore (ili ono što je ostalo od njih) Dinkićevih Ujedinjenih regiona Srbije i Veljine Nove Srbije, dela Dačićeve Socijalističke partije Srbije, ali i nekoliko pristalica Šešeljeve Srpske radikalne stranke.


- Posle ovog učlanjenja, posle ovog političkog venčanja, očekujem da svi novi članovi prionu na posao dvostrukom energijom - kazao je Đurić, u tom specifičnom trenutku u ulozi člana Predsedništva SNS. Možda ponesen uspehom, sada je poistovetio stranke i institucije, te je okupljenima poručio da srpske opštine na KiM jesu i biće tvrđava Aleksandra Vučića i SNS-a. Gradonačelnik Vulović, koga je zbog procesa koji je pre više od godinu dana protiv njega pokrenuo Euleks u zaštitu tada uzeo Aleksandar Vulin, izjavio je da nema opstanka i razvoja na Kosovu bez znanja, rada, mladosti i morala.


- Na kraju bih vas zamolio da u ime svih nas prisutnih pozdravite našeg premijera Aleksandra Vučića, da mu poželite dobro zdravlje i da mu se zahvalite što čuva Srbiju na ovim prostorima, poručio je gradonačelnik. 


O trošku države ili stranke?
Tokom posete Zubinom Potoku, Đurić je izjavio da je ponosan što je gost "nepokornih srpskih junaka", kao i na činjenicu da je za razvoj te opštine investirano 18 miliona evra. Međutim, nije poznato da li je njegov odlazak na stranački skup plaćen iz budžeta države ili stranke.



Sve u svemu, atmosfera je bila prilično porodična, pa je Goran Rakić, gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice (u kosovskom sistemu) svoje vreme iskoristio da ispriča priču o mudrom starcu i njegovih sedam sinova. 







Izvor: Vesti    :: © 2014 - 2015 ::    Molimo za navođenje izvora





Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.