Delegacija Komunističke partije Kine u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Komunističke partije Kine u Novom Sadu

Srbija je zahvalna Kini na svim investicijama koje su pomogle oporavku naše zemlje“, poručio je Miloš Vučević, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke prilikom posete delegacije Komunističke partije Kine Novom Sadu. Predstavnici dveju partija položili su danas vence na mestu stare zgrade kineske ambasade u Beogradu koja je pogođena u NATO bombardovanju.

Kinu i Srbiju povezuje prijateljstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a prilikom posete kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu pre tri godine dogovoreno je sveobuhvatno partnerstvo, prvo takve vrste između Kine i neke od zemalja Jugoistočne Evrope, podsetio je Jang Sijaodu, član Politbiroa Komunističke partije Kine.

"Mi jedni druge podržavamo u stvarima koje su od zajedničkog interesa. Imamo i plodonosnu saradnju u okviru mehanizma 17+1, Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope. Realizovali smo mnogobrojne velike projekte koji su doneli nemerljivu korist našim narodima. A saradnja između Srpske napredne stranke i Komunističke partije Kine postala je deo partnerstva Kine i Srbije" izjavio je Jang Sijaodu, član Politbiroa Komunističke partije Kine.

Predstavnici SNS-a naveli su da je za njihovu stranku privilegija bliska saradnja sa Komunističkom partijom Kine.

"Zajednička želja naše dve partije da se Kina i Srbija razvijaju, imajući u vidu političku stabilnost, ubrzani ekonomski i tehnološki razvoj, ostvaruje se pred očima naših naroda, što nam uliva nadu i daje snagu za izgradnju još bolje i sigurnije budućnosti“ rekao je Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

"Mi smo kao narod i država duboko zahvalni NR Kini na principijelnom stavu o poštovanju međunarodnog prava, priznavanju teritorijalnog integriteta, celovitosti i suvereniteta Srbije, koja priznaje samo jednu Kinu na svoj njenoj teritoriji i isključivo vidi Vladu u Pekingu kao adresu sa kojom se razgovara "rekao je Miloš Vučević, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Predstavnici dveju partija imaće sastanke i u ponedeljak u Beogradu, a posetiće i sedište kompanije "Čajna rejlvej internešenel", kao i gradilište pruge Beograd-Budimpešta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naprednjaci ugostili kineske komuniste u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2019

Delegacija Komunističke partije Kine posetila je Novi Sad gde se susrela sa čelnicima Srpske napredne stranke...Tom prilikom su KPK i SNS organizovale skup u Srpskom narodnom pozorištu...Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević poručio je da je Srbije zahvalna Kini na...

Nastavak na Radio 021...

Srbiju i Kinu veže prijateljstvo i vera u miroljubiv razvoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 12:51

Potpredsednik SNS Marko Đurić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Politbiroa Komunističke partije Kine (KPK) Jangom Sijaoduom i istakao da SNS snažno podržava politiku jedne Kine i protivi se pokušajima mešanja u unutrašnje stvari te zemlje...Đurić je zahvalio Kini na iskrenoj i principijelnoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.