DS i Zajedno za Šumadiju protiv vlasti SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i Zajedno za Šumadiju protiv vlasti SNS

Demokratska stranka (DS) danas je ušla u vladajuću koaliciju u Kragujevcu koju predvodi Zajedno za Šumadiju, a najavljena je i njihova saradnja na državnom nivou protiv vlasti Srpske napredne stranke (SNS).

Koalicioni sporazum u Kragujevcu su danas potpisali predsednici gradskih odbora Zajedno za Šumadiju i DS, Saša Milenić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Dušan Obradović.

U sporazumu se navodi da je osnovni motiv za uspostavljanje saradnje "unapređenje politike i funkcije lokalne samouprave u Kragujevcu i Srbiji, odbrana ustavnog principa lokalne samouprave kao i prava građana, što su sve vrednosti direktno ugrožene vladavinom SNS".

Sporazum će, kako se navodi, onemogućiti dalje pokušaje da se nasilno ili na neki drugi nelegitiman način preuzme vlast u Kragujevcu.

Dušan Obradović iz DS rekao je novinarima da je u poslednje dve godine u Kragujevcu DS sa SNS delila opozicione klupe, ali se videlo da tu nema ničega drugog sem reči SNS o tome "šta bi bilo da su na vlasti".

"Ovo je jedan od prvih poraza SNS i Aleksandra Vučića od 2012. godine i početak obaranja aktuelnog režima", ocenio je Obradović.

On je naveo da iz Kragujevca "kreće lanac promena koji će, veruje, zahvatiti veoma brzo Srbiju, jer smo svesni posledica naprednjačke politike".

Predsednik Gradskog odbora Zajedno za Šumadiju Saša Milenić je rekao novinarima da vladajuća koaliciona većina sa DS ima 60 od ukupno 87 odbornika što će biti potvrđeno na narednoj sednici Skupštine grada, najverovatnije 15. avgusta.

Predsednik Inicijativnog odbora stranke Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović rekao je novinarima da je koalicioni sporazum značajan jer je na primeru Kragujevca prekinut proces "otimanja vlasti po Srbiji".

"Poruka je da se ovom nedemokratskom režimu moramo suprotstaviti blokom demokratskih stranaka a ovo je začetak okupljanja i formiranja tog bloka", rekao je Stevanović.

On je najavio da će za 10 do 15 dana biti potpisan sporazum o saradnji Zajedno za Šumadiju i DS i na državnom nivou, kao početak okupljanja demokratskih stranaka u blok protiv sadašnje vlasti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.