DS: Zašto je Lutovac napustio emisiju Upitnik

Izvor: RTS, 26.Dec.2018, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Zašto je Lutovac napustio emisiju "Upitnik"

Predsednik Demokratske strnake Zoran Lutovac napustio je večeras studio RTS-a i emisiju Upitnik, u kojoj je, kako je saopšteno iz Demokratske stranke, "u toku fingirane debate, predstavnik SNS-a M. Jovanov konstantnim upadicama, diskvalifikacijama i besmislenim digresijama ometao normalan tok izlaganja argumenata".
Više puta upućena molba voditeljki Oliveri Jovićević da kao autor interveniše, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaštiti dignitet gostiju i svoj profesionalni, novinarski, podseti učesnike debate na elementarnu kulturu saobraćanja i pozove da se omogući ravnopravni dijalog, ostala je bez odjeka, navodi se u saopštenju DS-a.

U takvoj atmosferi, uz permanentno preusmeravanje razgovora van tematskog okvira emisije, najdirektnijih uvreda i iznošenja neistina, Zoran Lutovac je napustio studio, poručivši da je neodgovorno učestvovati u nečemu što prema sadržaju nije dijalog, što prema motivima nije traganje za odgovorom, što prema prikazanom nije medijsko predstavljanje, već napad na opoziciju, konstatuje DS.
Primarno je da od države u kojoj o svemu odlučuje jedan čovek postanemo država vladavine prava, u kojoj funkcionišu institucije i postoje slobodno mediji, izjavio je Lutovac u emisiji.
Konstatovao je da SNS u Savezu za Srbiju vidi najveći izazov, sa pravom, budući da je Savez jedina alternativa onome što vidimo u poslednjih 6-7 godina, što nema primesa istinske demokratije i najbliže je definiciji stabilokratije, mnogo populističke ornamentike, ništa od demokratske suštine.
Suočili su se sa činjenicom da se pojavila ozbiljna politička snaga režimu koji nema odgovor na nijedno suštinsko pitanje i to je razlog pojačane agresije koju ispoljavaju predstavnici režima, rekao je Lutovac, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Lutovac napustio studio RTS i emisiju Upitnik

Izvor: Danas, 26.Dec.2018

Predsedik Demokratske strnake Zoran Lutovac napustio je večeras studio RTS i emisiju Upitnik, u kojoj je, kako je saopšteno iz Demokratske stranke, "u toku fingirane debate, predstavnik Srpske napredne stranke M. Jovanov konstantnim upadicama, diskvalifikacijama i besmislenim digresijama ometao normalan...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.