DS: Deset neispunjenih obećanja SNS u 2013. godini

Izvor: Press, 03.Jan.2014, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Deset neispunjenih obećanja SNS u 2013. godini

DS je u saopštenju navela da su, umesto velikih obećanja o ulaganjima iz UAE, četiri milijarde evra investicija u fabriku čipova i 400 miliona evra u Centar za istraživanje i razvoj informacionih tehnologija, kao i kupovine osam kombinata od strane firme "Al Dahra", "građani dobili samo zaduženje za navodnjavanje i prodaju hotela na Kopaoniku za 600 evra po kvadratu".

Demokrate navode da je SNS najavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ukidanje najmanje 60 agencija, ali da je ukinuto samo sedam, kao i da su obećali departizaciju javnih preduzeća, ali je zaposleno više od 15.000 stranačkih aktivista.

"Zakon o javnim preduzećima se ne poštuje, direktori nisu birani na javnim konkursima, nego ih i dalje smenjuje i bira predsedništvo SNS", navodi se u saopštenju.

DS navodi i da je predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio da će do kraja godine napraviti "Maršalov plan" za narednih 10 godina, ali je, kako ocenjuju, umesto pokretanja privrede, povećan PDV, ukinuti stambeni krediti, smanjene plate i najavljena otpuštanja 60.000 radnika.

"Najavljeno da će se ove godine zbog novog Zakona o javnim nabavkama uštedeti do 600 miliona evra. Umesto toga, javni rashodi su povećani za 100 miliona evra", navode demokrate.

DS dodaje da još nije ograničen nivo aflatoksina u mleku na 0.05, kao i da Kancelarija za brze odgovore, čije je otvaranje predviđeno za sredinu 2013. godine, još nije pokrenuta.

Nije ispunjeno ni obećanje da će Darko Šarić biti uhapšen do kraja godine, navodi DS i dodaje da još nije preslušano ni 130 diskova sa Šarićevim kontaktima.

Demokrate su ocenile i da je ostvareno tri puta manje investicija nego što je najavljeno, dok vlada građane zadužuje 11 miliona evra dnevno.

Struja je, umesto obećanog pojeftinjenja od 20 odsto, poskupela za 11 odsto, zaključuju demokrate.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

DS: 10 neispunjenih obećanja SNS u 2013.

Izvor: Blic, 03.Jan.2014

Demokratska stranka saopštila je danas da su naprednjaci u 2013. najavili ulaganja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ukidanje najmanje 60 agencija, departizaciju javnih preduzeća.., ali da nisu ispunili svoja obećanja...DS je u saopštenju navela da su, umesto velikih obećanja o ulaganjima iz UAE,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.