Brus: Nova Srbija umesto SNS i SPS

Izvor: B92, 24.Mar.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brus: Nova Srbija umesto SNS i SPS

Odbornici Skupštine opštine Brus smenili su kompletno opštinsko rukovodstvo predvođeno naprednjacima i socijalistima.

Umesto njih vlast je preuzela koalicija okupljena oko Nove Srbije.

Novu vladajuću većinu (16 od 29 odbornika), uz Novu Srbiju čine još i URS, Demokratska stranka i Grupa građana "Preobraženje" koju su, prilikom smene vlasti podrzali po jedan odbornik Srpske napredne stranke i Jedinstvene Srbije.

Na vanrednaoj sednici skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smenjeni su svi članovi Opštinskog veća, predsednica Skupštine opštine Silvija Ivković (SNS), njen zamenik Zoran Gavrlilović (DSS), kao i predsednik opštine Slobodan Vidojević (SNS).

Vidojević je rekao Tanjugu da pokušaji smene vlasti, koju je predvodio, traju već duže vreme.

On je kazao i da do smene vlasti ne bi došlo da je nisu podržali po jedan odbornik naprednjaka i Jedinstvene Srbije, izrazivši razočarenje zbog toga.

Vidojević je dodao i da su sa svim dešavanjima u opštini Brus upoznati i nadlezni iz stranačke centrale, napomenuvši da je možda i očekivao da bude smenjen, "ali ne uz pomoć ljudi iz njegove stranke".

Za novog predsednika opštine izabran je Milutin Jeličić (Nova Srbija), kome je ovo treći mandat, dok funkciju predsednika i zamenika Skupštine opštine, takođe, obavljaju predstavnici te stranke - Miroslav Panić, lekar bruskog Doma zdravlja i Goran Miljojković.

Novi članovi Opštinskog veća su Svetlana Novčić, Violeta Čajić, Jelena Mitrović, Goran Milić i Mikica Pršić.

Prema pisanju medija, promena vlasti u Brusu došla je kao posledica međusobnih neslaganja, sada već bivšeg predsednika opštine Slobodana Vidojevića i predsednika bruskog Odbora SNS Radisava Diska Predolca, kao i nekoliko viđenijih naprednjaka.

Nesuglasice između Vidojevića i Predolca, kako prenose mediji, u više navrata pokušao je da reši vrh SNS, ali bezuspešno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.