Boljević: Pogrešan potez ne izabranih sudija

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boljević: Pogrešan potez ne izabranih sudija

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila je danas da su ne izabrane sudije napravile "pogrešan potez", ukoliko je tačno da je većina pristupila Srpskoj naprednoj stranci.

"Ne verujem da je više od polovine sudija koji nisu reizabrani prešlo u Srpsku naprednu stranku. Zaprepašćena sam tim podatkom i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zaista ne verujem. Sudijama je zabranjeno da se bave političkom aktivnošću", rekla je Boljević .

To je potkrepila stavom da ona i ne izabrane sudije smatra sudijama.

Boljević je rekla da bi njihovo pristupanje opozicionoj SNS "moglo biti argument" da oni ne budu vraćeni na posao, mada, kako je kazala, sumnja da bi oni uopšte ponovo bili izabrani.

Ona je navela da bi eventualni motivi za političko angažovanje u SNS mogli da budu nemoć i revoltiranost zbog onoga što im se desilo "u decembarskom udaru protiv pravosudja, o čemu i Evropska komisija i sve druge medjunarodne institucije i organizacije govore".

Drugi motiv bi, prema njenim rečima, mogao da bude to što su se uverili da "državne institucije ne funkcionišu i da one koje bi o tome trebalo da vode najviše računa, a to su Ustavni sud, Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca, postupaju pod strašnim političkim uticajem".

"Oni ne veruju u funkcionisanje državnih institucija i veruju da jedino mogu kroz vaninstitucionalno angažovanje, kao što su političke stranke, nešto da dobiju", rekla je Boljević.

Funkcioner SNS Vladimir Cvijan rekao je danas da se od više od 1.000 sudija koje nisu prošle reizbor, u SNS učlanilo oko 650.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.