Blic: Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik Goran Vesić

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2018, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik Goran Vesić

Direktor i hirurg Univerzitetske dečje klinike u Beogradu dr Zoran Radojičić, koji je bio prvi na listi SNS na beogradskim izborima, biće novi gradonačelnik Beograda, a dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić biće njegov zamenik, piše "Blic".

To je, kako objašnjava sagovornik tog lista, ideja lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju će šef beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da predloži na sednici stranke.

Izvor "Blica" iz vrha SNS kaže da je predlog da Radojičić bude gradonačelnik ispunjavanje obećanja koje je SNS dao Beograđanima u predizbornoj kampanji.

"Radojičić je bio prvi na listi i fer bi bilo da ne varamo narod, da u ovom trenutku na tu poziciju ne stavimo nekog drugog sa liste. Drugo, rekli smo da ćemo ići sa novim licima, ali je važno i da u gradskoj vlasti bude iskusnih, starih lica koji znaju posao u prestonici, pa će tu biti i Vesić najverovatnije na poziciji zamenika gradonačelnika, a Andreja Mladenović najverovatnije pomoćnik", navodi izvor Blica.

Navodi se da će biti još novih lica, poput bivšeg košarkaša Gorana Grbovića, koji će takođe biti u gradskoj upravi.

Prenosi se i da je kandidat za gradonačelnika bila i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, a izvor lista kaže da je rukovodstvo smatralo da je pred njom budućnost i ozbiljna perspektiva, ali da joj je potrebno još malo znanja i iskustva, što će ona u naredne dve-tri godine i steći.

Podsetimo, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije Krik izvestila je da je direktor Tiršove Zoran Radojičić nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru, a dozvolu za gradnju zatražio je tek kada je postao prvi na listi Srpske napredne stranke za beogradske izbore. Krik je pisao i da se u njegovim imovinskim kartonima nisu nalazili svi podaci o nekretninama, a da je kada je dobila pitanja od Krika, Agencija za borbu protiv korupcije retroaktivno dodala te podatke. Opširnije o tome OVDE.

Radojičić je postao javni funkcioner 2013. godine kada ga je vlada predvođena SNS-om imenovala za direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Autor: Blic, Krik
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.