Bilo bi pametno da se Vučić kandiduje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2016, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bilo bi pametno da se Vučić kandiduje "

Vuk Jeremić je ozbiljan kandidat i ima osnova da napravi snažnu partiju u Srbiju, što ne odgovara Srpskoj naprednoj stranci (SNS), izjavio je danas politički analitičar Dragomir Anđelković, koji smatra da bi bilo dobro da se Aleksandar Vučić kandiduje na predsedničkim izborima.

Anđelković je za televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << N1 prokomentarisao nedavne varnice na relaciji Vučić - Jeremić, ističući da je jasno da je Jeremić ozbiljan kandidat i da ako se ozbiljno pozicionira na srpskoj političkoj sceni, bez obzira da li će uspeti u predsedničkoj kampanji ili ne, ima osnovu da napravi snažnu partiju.

"To vam je kao u trgovini - niko ne voli da mu se pored njegove otvara neka nova radnja. Čak i kad je radnja supermarket koji je potpuno dominantan u kraju, neka druga može da preraste u nešto ozbiljno", ocenio je on.

Prema rečima Anđelkovića, bilo bi pametno da se Vučić sam kandiduje, iako je on to više puta demantovao.

"Za njega bi, posle ovoliko pobeda, bilo loše da pobedi na 'jedvite jade'", smatra on.

Komentarišući najave da bi lider demokrata Dragan Šutanovac mogao da bude predsednički kandidat, Anđelković ističe da je siguran da će se on kandidovati ukoliko se opozicija ne usaglasi oko zajedničkog predstavnika, jer će tako učvrstiti poziciju u stranci.

"Da li će biti zajedničkog kandidata? Ja sam lično skeptičan, jer u Srba je teško okupiti lidere. Imamo veliki ego, svako misli da treba da bude prvi. Biće teško ako se neko sa strane ne umeša i napravi koaliciju. Ne bi bilo ni 5. oktobra, da neko sa strane u to nije uložio mnogo novca i energije", zaključio je Anđelković.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dobro izrežirana predstava u Crnoj Gori

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2016

Vuk Jeremić je ozbiljan kandidat i ima osnova da napravi snažnu partiju u Srbiju, što ne odgovara SNS-u, smatra politički analitičar Dragoljub Anđelković...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.