Bez nasilja u politici, kampanja da bude fer

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2020, 14:16

Bez nasilja u politici, kampanja da bude fer

Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da je važno da predstojeća izborna kampanja bude u fer i demokratskoj atmosferi i da se ukloni svaka vrsta nasilja iz politike.

"Predsednik Srbije je već uputio takav poziv, važno je da uklonimo svaku vrstu nasilja, jer mi i nismo takav narod. Potreban je otklon od svake vrste nasilja, a sve drugo je dozvoljeno, i da se prepiremo oko programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da objašnjavamo šta smo uradili ili nismo, a građani će zaokružiti onu listu u koju imaju poverenja i za koju veruju da bi odgovorno vodila Srbiju", rekla je Mihajlović za TV Prva.

Ona je dodala da očekuje da SNS vodi kampanju isto onako kako je vodila i državu u vreme krize, a to je, kako je navela, odgovorno i vodeći računa o zdravlju građana, navodi se u saopštenju Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture.

"Ponašaćemo se u skladu sa preporukama struke, u skladu s tim šta oni kažu da može i pod kojim uslovima. Verujem da kao najveća stranka ne samo u Srbiji, već i šire na ovim prostorima moramo da pokažemo i najveću odgovornost", rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da Srpska napredna stranka ima svoj program i da želi da izađe na izbore, da prikaže svoje rezultate i da pokuša da dobije što veće poverenje građana.

"Međutim, imate i partije koje ne žele na izbore, već pokušavaju nasiljem da ostvare svoje ciljeve, pa smo imali i motorne testere u RTS-u, i pokušaje upada u Predsedništvo Srbije, a nedavno i napad Boška Obradovića na narodnog poslanika koji je izabran voljom građana", rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila da je SNS u prethodnom periodu pokazala da je spremna i sposobna da izađe na kraj sa svim problemima i istakla da je Srbija 2012. bila zemlja pred bankrotom, a da je u međuvremenu sprovela mere kojima je stabilizovala javne finansije, prošla kroz katastrofalne poplave 2014. godine i da je sada odgovorno reagovala i u poslednjoj krizi izazvanoj pandemijom korona virusa.

"Po tome se vidi koliko ste odgovorni i sposobni i da li vodite računa o interesu građana”, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je naglasila da SNS pred građane izlazi i sa ostvarenim rezultatima, među kojima su i oni ostvareni u oblasti infrastrukture.

"Završili smo koridore na koje se čekalo 30 ili 40 godina, uskoro će početi da se gradi i hiljaditi kilometar auto-puta u Srbiji, što takođe pre nismo mogli ni da zamislimo. Da ne govorimo o sigurnosti koju na dugi rok donosi stabilan budžet", navela je ona.

Upitana za prijavljivanje za 100 evra državne pomoći građana, Mihajlovićeva je rekla da se ljudi koji rade u Ministarstvu nisu prijavljivali za ostvarivanje ovog prava, jer smatraju da postoje drugi građani kojima je taj novac neophodniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.