Beko nije kandidat SNS za premijera

Izvor: B92, 17.Jan.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beko nije kandidat SNS za premijera

Beograd -- Na sednici GO SNS 23. januara raspravljaće se o kandidatu te stranke za premijera, rekla je članica Predsedništva ove stranke Jorgovanka Tabaković.

Ona je demantovala da će kandidat SNS za premijera biti biznismen Milan Beko.

"Da mi izborimo pobedu za nekoga, i da on zasedne drugi, to nećemo dozvoliti...Priče da li je i ko formirao SNS, ja sam žena koja se time ne bavi", rekla je Tabakovićeva u emisiji Hoću da znam.

"Najjača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranka, SNS, kad bude pokazala na izborima da je najjača, treba da ima svog premijera, jer je to po definiciji parlamentarne demokratije. To je kao što tih 126 kada izglasa zakon, makar i on ne bio dobar za građane", kaže Tabakovićeva za B92.

Tabakovićeva je najavila da će se kad dođe vreme, Nikolić kandidovati i za mesto predsednika, pošto "ima većinsku Srbiju iza sebe i treba da bude kandidat za predsednika".

"Zašto bi gospodin Nikolić odustao od namere da pobedi i zvanično gospodina Tadića, ako je to uradio već u prvom krugu 2008. kada je osvojio 40 procenata glasova, a Tadić 35? A onda po principu dva loša ubiše Miloša za samo 107 000 glasova ga pobedio", rekla je Tabakovićeva.

Nekadašnji članovi Srpske radikalne stranke odbijaju da komentarišu priče o zdravstvenom stanju svog bivšeg predsednika Vojislava Šešelja.

Jorgovanka Tabaković kaže da je glavni razlog za to što nema dovoljno informacija o tome šta se dešava u Hagu.

"Ne mislim da iko normalan želi da ubije Vojislava Šešelja i mislim da to rade samo ljudi koji misle da nemaju u svojim rukama instrument pravde, da ne postoje institucije koje to rade, da se sud usudi da ubije jednog čoveka, pa neko vas može psihološkom torturom naterati da se ubijete, ali ne verujem da je to prvi i najveći problem Srbije", kaže Tabakovićeva.

Funkcionerku naprednjaka čudi interesovanje javnosti za to zašto u poslednje vreme često citira ubijenog premijera Zorana Đinđića o problemu Kosova. Saglasna je s njegovim izjavama da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da će nezavisnost pokrajine smatrati otimanjem teritorije Srbije. Predsedniku države Borisu Tadiću, kako kaže, najviše zamera što sa strankama u Srbiji nije usaglasio plan rešenja problema Kosova.

Povodom informacija o planiranom atentatu na predsednika Borisa Tadića, Tabakovićeva kaže da je to pokušaj da bespomoćni uzmu pravdu u svoje ruke, što potpuno osuđuje.

"Ne bih želela da se ikada ponovi da ijedan čovek, ni na vlasti, bude žrtva bezumlja atentata, ali veliku ulogu ima pravosuđe, koje povratnike tih zločina ne osuđuje na pravi način", kaže Tabakovićeva.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.