Bač: Tuča naprednjaka i demokrata

Izvor: B92, 05.Jan.2013, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bač: Tuča naprednjaka i demokrata

Bač -- U Skupstini opštine Bač izbila je opšta tuča između pristalica DS-a i SNS-a, u kojoj je bilo desetak povređenih. Privedeno 18 na saslušanje.

Incident je nastao noćas, nakon što je grupa aktivista Srpska napredne stranke upala u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su, kako prenosi RTV, izbacili predsednika i potpredsednika opštine koje je 29. novembra imenovala nova većina predvođena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demokratama, pošto je jedna odbornica naprednjaka prešla na drugu stranu.

Sudija Prekršajnog suda u Baču Mirjana Konjikušić donela je odluku da se prekršajni postupak protiv osoba koje su učestvovale u incidentu u Skupštini opštine Bač odloži za 24. januar, izjavio je Tanjugu advokat Nikola Tadić koji je zastupao šest privedenih osoba.

Opštinski odbor LSV u Baču i odbornička grupa te stranke u Skupštini opštine ocenili su neprihvatljivim bilo koju vrstu nasilja, fizičke prinude i svega onoga što se dešavalo u poslednjih nekoliko dana u toj opštini. LSV je u saopštenju za javnost navela da u takvim aktivnostima "ne želi da učestvuje ni na koji način" i ocenila da se problem mora rešiti u skladu sa zakonom i kroz institucije.

Po Tadićevicm rečima, sudija Konjikušić je odluku o odlaganju donela zbog toga što je utvrdila da zahtev za pokretanje prekršajnog postupka ne opisuje dovoljno jasno činjenice koje su se dogodile tokom incidenta, pa je policiji vratila zahtev na dopunu.

Sudiji za prekršaje u Baču, kako je Tanjugu rekla portparolka Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić, po skraćenom postupku je privedeno 18 ljudi. Oni su sinoć učestvovali u incidentu u Skupštini opštine Bač povodom problema u funkcionisanju lokalne vlasti na relaciji SNS-DS kada je izbila opšta tuča u kojoj je lakše povredjeno šest osoba, medju kojima je i jedan policajac.

"Jednom licu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično delo napad na službeno lice", rekla je Tomićeva.

Prema njenim rečima, o svemu što se dogodilo noćas u i ispred zgrade Skupštine opštine Bač biće prosleđen izeštaj Tužilaštvu, koje će odlučiti o eventualnim niovim zakonskim koracima.

Kako prenosi RTV, noćas je grupa od oko 20 mladića pokušala bušilicom da obije vrata zgrade kako bi demokrate mogle ponovo da se vrate u zgradu opštine, ali se na licu mesta ubrzo pojavilo i nekoliko simpatizera SNS, koji su pokušali da ih u tome speče.

Potom je nastala tuča, u kojoj su korišćene i motke, pa, prema izveštaju RTV, ima i desetak povređenih osoba, dok je određen broj priveden.

Predsednici DS i SNS Dragan Đilas i Aleksandar Vučić dogovorili su se danas da nađu rešenje u vezi sa formiranjem većine u Baču, saopštio je lider demokrata.

Potparolka Policijske uprave Novi Sad kaže da se privedeni nalaze u prostorijama policije i čeka se odluka da li će protiv njih biti podnete krivične ili prekršajne prijave.

"U incidentu je bilo povređenih, srećom, lakše, a među lakše povređenima je i jedan policajac", rekla je Tomićeva.

Odbornici novoformirane većine u Skupštini opštine Bač su 29. decembra u prisustvu predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, funkcionera Pokrajinskog odbora DS i oko 500 članova i aktivista te stranke, održali sednicu na trgu ispred zgrade opštine.

Pošto je 13 odbornika te nove većine održalo sednicu na kojoj su razrešili prethodne i imenovali nove lokalne direktore kao i članove upravnih i nadzornih odbora, odbornici su, uz asistenciju jedne firme za obezbeđenje, obili ulazna vrata zgrade Skupštine opštine i ušli u zgradu.

Nova većina u Skupštini opštine Bač formirana je pošto je jedna odbornica iz SNS prešla u DS, a naprednjaci i socijalisti su se žalili Upravnom sudu, jer smatraju da su razrešeni nelegalno.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tuča motkama u Skupštini opštine Bač

Izvor: Mondo, 05.Jan.2013

U Skupštini opštine Bač, kako prenosi Radio televizija Vojvodina, izbila je i opšta tuča u kojoj ima i povređenih. U policiju privideno 14 osoba...Incident je nastao noćas, nakon što je grupa aktivista Srpska napredne stranke upala u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su, kako prenosi RTV,...

Nastavak na Mondo...

MOTKA DEMOKRATIJA U BAČU: Tuča demokrata i naprednjaka, deset povređenih!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jan.2013

U Skupštini opštine Bač izbila je opšta tuča između pristalica DS i SNS, u kojoj je više od deset ljudi povređeno, a određeni broj njih je i priveden. U tuči su se koristile bušilice, motke i palice

Nastavak na Telegraf.rs...

Tuča naprednjaka i demokrata ispred opštine Bač

Izvor: Radio 021, 05.Jan.2013

U Skupštini opštine Bač izbila je opšta tuča između pristalica DS-a i SNS-a.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.