Babić: Šešelj ne može da destabilizuje Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: Šešelj ne može da destabilizuje Srbiju

Šef poslaničkog kluba SNS-a Zoran Babić ne smatra da odluka o puštanju lidera radikala Vojislava Šešelja na privremenu slobodu može da destabilizuje Srbiju.

Vlada Srbije je, podsetio je, i do sada u nekoliko navrata, kada je Haški tribunal, prema kome inače u Srbiji nema simpatija, tražio, davala garancije za Šešelja.

"Tako smo uradili i sada jer smatramo da je odluka Tribunala bar >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kada je Šešelj u pitanju više stvar humane prirode. Ne smatram da takva odluka može da destabilizuje Srbiju, ali videli smo da neke odluke SRS mogu da stabilizuju Bojana Pajtića I Vladu Vojvodine", rekao je Babić na TV Pinku.

SNS brine o svakom građaninu Srbije, dodao je on.

"Na taj način i Šešelju želimo zdravlje i oporavak, da se izbori sa bitkom koja je najvažnija u njegovom životu", rekao je Babić.

Upitan šta misli o aneksu odluke o puštanju prema kojoj bi Šešelj trebalo da bude izručen Hagu u roku od 48 sati ukoliko Tribunal to zatraži, Babić je rekao da se SNS ne bavi nikakvim ankesima, te da on ne vidi nikakvu konekciju između takve odluke Haškog suda i boljeg života građana Srbije.

"Naš cilj je pristojna normalna uređena Srbija, Srbija koju postavljamo na mesto koje joj pripada na mesto u porodici evropskih naroda", rekao je Babić i dodao da je SNS posvećen pozicioniranju Srbije na evropskoj i svetskoj karti uređenih država.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.