Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2021, 20:58

Zvezdina trojkaška rapsodija za rutinu protiv Borca

Lako i bez O Brajanta

Sa istim timom koji je osvojio Kup Radivoja Koraća minus nezadovoljni Džoni O Brajant, Crvena zvezda je rutinski preslišala Borac u zaostaloj utakmici ABA lige. Crveno-beli su u sjajnom trojkaškom izdanju diktirali utakmicu od početka do kraja iako se mora reći da je Borac pružio odličan otpor u pojedinim deonicama utakmice – 83:63.

Otkako je Dejan Radonjić opet seo na klupu crveno-belih i doživeo onaj težak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poraz od Igokee na startu, njegov tim je ušao u seriju pobeda. Večerašnja je bila četvrta zaredom i ukupno 13. u ABA ligi čime je Zvezda nastavila pohod ka prvom mestu pošto ima najbolji skor u takmičenju. Doduše, uz tri zaostale utakmice ali sve drži u svojim rukama.

Uspevao je Borac večeras šutevima sa distance u prvom poluvremenu da održava rezultatski priključak i da drži Zvezdu pod pritiskom. Samo jednom je Radonjićev tim u prvih 20 minuta imao dvocifrenu prednost, a Borac je u finišu poluvremena prišao na tri poena zaostatka.

Ali u drugom poluvremenu je usledio rafal crveno-belih uz maksimalno čvrstu odbranu i gosti su definitivno slomljeni. Stao je tada i šut Čačana, pa je Zvezda serijom dalekometnih hitaca prelomila utakmicu. Šampion je treću četvrtinu rešio u svoju korist rezultatom 23:14 i bila je to nedostižna prednost. Pljuštale su tada trojke sa svih strana. Lazić, Lojd, pa dve vezane Dobrića, pa dve Simonovića...

Zvezda je na kraju imala procenat pogođenih trojki iznad 50 odsto (14 od 27) i Borcu je samo ostalo da što časnije položi oružje.

Džordan Lojd je sa 17 poena bio najefikaniji, a za tri poena je šutirao 4/9. Simonović je ubacio 13, Dobrić 12, a oba su imali 3/5 za tri poena. Na drugoj strani je Todorović bio najefikasniji sa 13 poena.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.