Zvezdin preokret za vođstvo u seriji!

Izvor: Sportske.net, 10.Apr.2017, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin preokret za vođstvo u seriji!

Zvezda vodi u seriji protiv Cedevite sa 1:0 u pobedama pošto je danas napravila veliki preokret.

Crvena zvezda je danas uspela da stigne do prvog poena u borbi za pobednika plej-ofa Jadranske lige pošto je slavila protiv Cedevite sa 81:66 (16:27, 29:17, 21:10 i 15:12).

Loše je krenulo po izabranike Dejana Radonjića.

Cedevita je odlično ušla u meč, pik je delovao nezaustavljivo, igrači Crvene zvezde nisu imali rešenja za Bilana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Došli su gosti do 5:19 zahvaljujući veoma lošem šutu domaćih, ali i lošoj odbrani, a nakon trojke Tomasa Cedevita je vodila sa 8:23.

Tomas je pogodio kasnije još jednu trojku, ali je zahvaljujući Dženkinsu Zvezda stigla do -11 na kraju prve deonice (16:27).

Dosta je Zvezda imala izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, čak 7, nisu pogađali izabranici Dejana Radonjića šuteve iz igre, pa su bili u velikom problemu pred nastavak.

Ipak, odbrana je bila i ovoga puta ključ preokreta.

Radonjić je postavio odbranu na centrima Cedevite, bilo je daleko bolje nego u prvoj četvrtini, a rezultat je veoma brzo bio u korist Crvene zvezde nakon zakucavanja Kuzmića.

Kuzmić je vezao šest poena, Dženkins sedam, pogađali su i Volters, Gudurić...

Nakon trojke Voltersa bilo je 40:33, kasnije je Zvezda povela i sa 45:37, ali je Cedevita uspela da se vrati zbog loše igre Zvezde u poslednjem minutu ove četvrtine.

Treća deonica je u potpunosti pripala Crvenoj zvezdi. Uspeli su domaći zahvaljujući sjajnom Dženkinsu da stignu do 52:44, a kasnije je ta prednost dodatno rasla. Zvezda je imala +14 pred kraj deonice, uz veliku prednost je stigla do poslednje četvrtine.

Održavana je prednost domaćih, Dejan Radonjić je uspostavio igru koja daleko više odgovara njegovom timu.

Kada je Marko Gudurić pogodio nakon driblinga novu trojku, a Čarls Dženkins dvojku nakon prodora, Zvezda je otišla na +15 što je već tada izgledalo nedostižno.

Rutinski su meč priveli kraju igrači Dejana Radonjića, pa Zvezda vodi sa 1:0 nakon prvog meča.

Dženkins je imao 20 poena, Volters je odigrao sjajno, imao je 14 poena, 5 skokova i 6 asistencija, Kuzmić je imao 14 poena i 5 skokova, a Bjelica je takođe bio odličan sa 13 poena.

Na drugoj strani Tomas 14, Džejms i Bilan po 12.

Sutra je na programu drugi, počinje od 18:30.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Navijači Zvezde najavljuju "metlu", posebno hvale one koje do sad nisu (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 10.Apr.2017

Crvena zvezda je pobedila, što znači i euforiju kod navijača. Hoćemo li videti "metlu"?..Crvena zvezda je danas uspela da reši prvi meč finala plej-of serije u svoju korist pošto je savladala Cedevitu sa 81:66...Navijači nisu bili zadovoljni nakon prve četvrtine jer je Zvezda gubila čak 11...

Nastavak na Sportske.net...

NEJT VOLTERS: Moramo da odbranimo ‘našu tvrđavu’!

Izvor: HotSport.rs, 11.Apr.2017, 10:14

Amerikanac je odigrao možda i najbolji meč od kada nosi dres Crvene zvezde, reklo bi se u najboljem mogućem trenutku kada se odlučuje o tituli i Evroligi.. . Crvena zvezda je povela sa 1-0 u finalnoj seriji protiv Cedevite. Danas od 19 časova predstoji novi meč i šansa da se sa 2-0 krene put Zagreba....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.