Zvezdin jubilej gorkog ukusa

Izvor: Mondo, 03.Mar.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin jubilej gorkog ukusa

Crveno-beli došli na korak od rekorda po broju utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu, ali nema slavljeničke atmosfere u svlačionici.

Remi sa Partizanom u 24. kolu Superlige (1:1) ostavio je fudbalere Crvene zvezde na velikih 15 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala, s tim da je sada "plus sedam" u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša.

Subotnji 159. "večiti derbi" bio je jubilarna 50. uzastopna utakmica crveno-belih bez poraza u domaćem prvenstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čime su došli na korak od rekorda.

Bura, vatra i strast - nema pobednika u derbiju!

Najduži niz postavila je generacija pod vođstvom Slavoljuba Muslina, koja je od 3. novembra 1999. do 31. marta 2000. odigrala 51 utakmicu u nacionalnom prvenstvu bez poraza.

Izabranici Vladana Milojevića već u sredu imaju priliku da izjednače taj rezultat (protiv Mladosti u Lučanima), a potom i da ga nadmaše u subotu protiv Zemuna kod kuće.

Niz aktuelne generacije počeo je još u oktobru 2017, pošto je poslednji poraz u Superligi ova ekipa Crvene zvezde doživela 1. oktobra u Kruševcu, kada je Napredak slavio 1:0 golom duboko u nadoknadi. Od tada, crveno-beli su upisali 44 pobede i šest remija!

Utisak je, ipak, da jubilarni 50. prvenstveni susret bez poraza, nije mnogo obradovao igrače, a posebno ne navijače koji su se - zbog trenutne forme i jačine timova - nadali ubedljivoj pobedi nad "večitim rivalom".

Izvor: MONDO

Prvo poluvreme aktuelni šampion odigrao je ispod očekivanja, dok je u drugom uspeo da podigne ritam, postigne gol i stvori nekoliko prilika, ali nedovoljno za preokret i pobedu. Doprinele su tome i pogrešne odluke sudije Danila Grujića, kao i nedostatak ambicije kod pojedinih igrača, čemu će stručni štab morati da posveti pažnju u narednom periodu...

Nije ovo bio prvi put da je crveno-belima nedostajalo više borbenosti i odlučnosti da odgovre na agresivnu igru, kojom su gosti uspeli da unesu nervozu u redove favorizovanog rivala. Isto je bilo i protiv Spartaka iz Trnave, ako i u prethodnom derbiju sa Partizanom.

Povezane vesti "Ne raspravljam se s budalama, nećemo kukati kao oni!"Jovančić: Video sam da ide u gol, ali...

Rešenje za taj problem, Vladan Milojević i njegovi saradnici moraće da potraže kroz naredne mečeve kako bi spremni dočekali idući duel sa crno-belima (u plej-ofu), ali i evropske kvalifikacije za sledeću sezonu.

Vrlo je moguće da zbog stečene bodovne prednosti sledeći okršaj "večitih" neće imati veliki uticaj na šampionsku trku, međutim, posle dva ovosezonska duela, utisak je da su fudbaleri Crvene zvezde ostali dužni svojim navijačima partiju koja podseća na onu iz Salcburga ili protiv Liverpula u Beogradu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.