Zvezdin direktor: Godinama učimo od Dinama iz Zagreba

Izvor: B92, 19.Mar.2023, 00:02

Zvezdin direktor: Godinama učimo od Dinama iz Zagreba

Direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović izjavio je da je poslovanje zagrebačkog Dinama godinama unazad ono čemu teže i u Ljutice Bogdana.

U intervjuu za "Večernji list", Mladenović je govorio o tome kako je Zvezda u poslednjih sedam godina proizvela igrače koji su kasnije doneli oko 40.000.000 evra u klupsku kasu.

"Ne zvuči loše, zavisi iz kojeg ugla gledamo. Stanje te 2015. godine nije bilo na nivou koji taj klub zaslužuje. Uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo da pomerimo stvari sa mrtve točke. Nisam zadovoljan do kraja jer puno je talentovane dece u Srbiji, kao i kod vas u Hrvatskoj. Hteo bih to da dovedem na nivo na kom je poslednjih godina radio Dinamo", počeo je Mladenović.

"Poboljšali smo novčanu nadoknadu kada su talenti u pitanju. Dosta je igrača otišlo u ozbiljne klubove kao što su Mančester siti, Ajntraht Frankfurt, Fiorentina, Valensija... Možemo puno bolje. Klub raste i pomeramo granice, a uvek je opterećenje rezultatima".

Kada govorimo o afirmaciji mladih igrača, Dinamo je na ovim prostorima bio vodilja svim klubovima. Koliko ste uzeli iz tog koncepta?

"Mi imamo sličan mentalitet. Ne upoređujemo se sa Špancima ili Italijanima. Dinamo je napravio sjajan posao prodajom mladih igrača. To je donelo puno benefita hrvatskom fudbalu, na klupskoj i reprezentativnoj sceni. To je posledica svega što je Dinamo radio u svojoj školi. Imamo dobru saradnju sa Dinamom, igrali smo dosta zajedničkih turnira. Probali smo da pronađemo zajedničko rešenje jer su u Dinamu i Zvezdi slični problemi. Sport ne poznaje granice i tim putem bi trebalo da idemo".

Postoji li neki Dinamov alat kojeg biste uzeli i kopirali u Zvezdu?

"Sigurno postoji. Na prvom mjestu je promocija mladih igrača u prvoj momčadi. Posledica su milionski transferi i tu Zvezda zaostaje za Dinamom", rekao je Mladenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direkor omladinske škole Crvene zvezde nahvalio Dinamo: ’Dinamo je napravio sjajan posao sa prodajom mladih igrača!’

Izvor: HotSport.rs, 19.Mar.2023

Mladenović iskren. Direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović je za Večernji list govorio da je poslovanje Dinama iz Zagreba ono što teži i njegov klub. On je rekao da su uspeli da pomere stvari sa mrtve tačke. -Ne zvuči loše, zavisi iz kojeg ugla gledamo. Stanje te 2015. godine...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.