Izvor: MozzartSport.com, 10.Dec.2021, 20:45

Zvezdin Magiko na šest golova od magičnog učinka

Uprkos problemima zbog kojih nije igrao neke utakmice, ova sezona mogla bi da bude najefikasnija u karijeri Aleksandra Kataija

Prošle sezone Aleksandar Katai imao je dužu pauzu zbog problema s bolesti krvi, dok su ga ove sezone s terena udaljavali korona i potencijalni doping zbog nesvesnog korišćenja nedozvoljene supstance koja se nalazila u sinovom leku za inhaliranje.

I pored svega toga, popularni Zvezdin Magiko igra odlično i vuče ekipu ka dometima iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << očekivanih. Golom iz penala u Bragi obezbedio je remi (1:1) kojim su crveno-beli zadržali prvo mesto u grupi i plasirali se direktno u osminu finala Lige Evrope. Ukupno je ove sezone šest puta pogodio na međunarodnoj sceni i to po dvaput u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i u grupnoj fazi Lige Evrope.

Kada je reč o domaćoj sceni, Katai je sa 11 pogodaka u Superligi najbolji strelac ekipe i time najzaslužniji za samo tri boda zaostatka za vodećim Partizanom, iako je razlika neko vreme iznosila osam bodova. Na te golove dodao je i tri asistencije.

Sjajni dribler mogao bi vrlo brzo po povratku sa zimske pauze da nadmaši najefikasniji učinak u svojoj karijeri, koji je postavio takođe u Zvezdinom dresu. Bilo je to u takmičarskoj godini 2015/2016, kada je u 36 utakmica dao 23 gola i imao 10 asistencija.

Sada malo kaska s dodavanjima za golove saigrača, ali je zato šest golova do najboljeg ličnog učinka i te kako dostižno. Štaviše, razlika bi mogla da se smanji već u narednih nedelju dana, pošto crveno-beli igraju u ponedeljak kod kuće protiv Radnika (18 časova), a onda i protiv TSC-a u gostima za kraj prvog dela sezone.

Svojevremeno je Katai činio ubojit tandem pred golom rivala sa Portugalcem Ugom Vijeirom, uz podršku Luisa Ibanjeza po njegovoj levoj strani, a sadamuizuzetno prija saradnja sa još jednim bivšim igračem Vojvodine, Mirkom Ivanićem. Kada su njih dvojica raspoloženi, uz ubacivanja Milana Rodića iz drugog plana, desna strana Zvezdinog protivnika nalazi se na ogromnim mukama. Osetili su to fudbaleri Brage, Kluža, Kairata, Partizana, TSC-a, Čukaričkog... Najviše golova 30-godišnji kreativac dao je Mladosti iz Lučana, kada je bio trostruki strelac u pobedi 5:1. Dvaput je pogodio protiv novosadskog Proletera i Kairata, a dvaput i protiv Brage, ali u različitim mečevima. Precizan je ove sezone bio i u mečevima sa TSC-om, Čukaričkim, Partizanom, Novim Pazarom, Radničkim iz Kragujevca i Napretkom.

Zbog zdravstvenih problema, koji su počeli još prošle zime, povremeno je Aleksandar Katai delovao umorno na terenu, ali statistika pokazuje da je i dalje velika opasnost po suprotnu stranu. Navikli su navijači Crvene zvezde da ustaju sa stolica kada je lopta u njegovim nogama. S razlogom...

UČINAK KATAIJA U CRVENOJ ZVEZDI PO SEZONAMA

2021/2022

prvenstvo: 14 utakmica - 11 golova, 3 asistencije

kup: 1 utakmica - 0 golova, 0 asistencija

Evropa: 10 utakmica - 6 golova, 0 asistencija

Ukupno: 25 utakmica - 17 golova, 3 asistencije

2020/2021

prvenstvo: 23 utakmice - 14 golova, 10 asistencija

kup: 3 utakmice - 1 gol

Evropa: 8 utakmica - 3 gola, 1 asistencija

Ukupno: 34 utakmice - 18 golova, 11 asistencija

2015/2016

prvenstvo: 33 utakmice - 21 gol, 9 asistencija

kup: 1 utakmica - 2 gola

Evropa: 2 utakmice - 0 golova, 1 asistencija

Ukupno: 36 utakmica - 23 gola, 10 asistencija

2016/2017

prvenstvo: 4 utakmice - 2 gola

kup: -

Evropa: 6 utakmica - 4 gola, 1 asistencija

Ukupno: 10 utakmica - 6 golova, 1 asistencija

2014/2015

prvenstvo: 20 utakmica - 2 gola, 4 asistencije

kup: 2 utakmice - 0 golova, 0 asistencija

Evropa: -

Ukupno: 22 utakmice - 2 gola, 4 asistencije

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.