Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021, 11:21

Zvezdi se čisti put: Elče neće da otkupi Mohiku

Izbor je pao na Olazu iz Valjadolida

Pre samo deset meseci Hoan Mohika je predstavljen kao nova potencijalna zlatna koka Atalante. Kolumbijskog levog beka tim iz Bergama je pozajmio od Đirone, uz klauzulu o potencijalnom otkupu od 3.500.000 evra. Međutim, Mohika se nije snašao u jednom od najjačih italijanskih klubova, pa ga je Đirona vrlo brzo pozajmila Elčeu.

Ovog leta Mohika je jako interesantan Crvenoj zvezdi i ne bi bilo iznenađenje da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vrlo brzo zaduži opremu srpskog šampiona. Elče je imao pravo preče kupovine, ali lokalna štampa piše da član Primere neće iskoristi otkupnu klauzulu koja je prilično visoka i iznosi 2.500.000 evra.

Elče se odlučio da angažuje Urugvajca iz Valjadolida Lukasa Olazu, dok je Mohika vraćen u Đironu sa kojom ima ugovor do leta naredne godine. Jasno je da klub iz Katalonije ne može da računa na visoko obeštećenje kada je u pitanju igrač koji je 13 puta nosio dres reprezentacije Kolumbije. Đirona ovog leta ima poslednju šansu da bar nešto zaradi na Mohiki. Ugovor sa članom Segunde mu ističe sledećeg leta... Crvenoj zvezdi ide u prilog i što je Đirona doživela neuspeh u plej-ofu za popunu Primere.

Ostanak u drugoj ligi značiće i kresanje troškova i odlazak igrača sa velikim primanjima. A Mohika spada u tu kategoriju.

Podsetimo, Zvezda je u ovom prelaznom roku produžila ugovor sa Aleksandrom Kataijem, dovela Aleksandra Dragovića, a ostala bez Nemanje Milunovića. Još se čeka finiširanje pregovora sa Prijovićem. Kao zalog za budućnost doveden je mladi desni bek Loznice Milan Ilić.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.