Zvezda u Tel Avivu  može li da sruši Makabi?

Izvor: B92, 03.Dec.2020, 13:20

Zvezda u Tel Avivu " može li da "sruši" Makabi?

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 20.05 sati igraju protiv Makabija u Tel Avivu u 12. kolu Evrolige.

Crveno-beli trenutno u Evroligi imaju skor 4-7, dok Makabi sa tri pobede i osam poraza zauzima predposlednju poziciju na tabeli.

Trener Saša Obradović izjavio je da su crveno-beli dobro iskoristili reprezentativnu pauzu i da u večeras moraju da imaju kontrolu igre u svojim rukama, kao i da moraju da nađu balans.

"Očekuje nas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde jeste trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u TOP 8, sada su i kompletni. Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva - kontrola u igri i balans koji moramo da pronađemo", rekao je Obradović.

Prvotimac Dejan Davidovac smatra da je Makabi dobar tim i po da ne zaslužuje mesto na kome se nazale trenutno.

"Izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu, uključujući i poslednje dve sa Valensijom i Armanijem. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani i oprezni. Imamo i mi naše adute, moramo da ih usporimo, na bekovskim pozicijama su najjači. Odbrana je ključ i tu, kao i kroz neka rešenja u napadu gde bi mogli da imamo neku prednost u odnosu na Makabi, moramo da tražimo put ka pobedi“, rekao je Davidovac.

S obzirom na formu Makabija, mnogi veruju da Zvezda večeras (20.05) ima dobru priliku u Tel Avivu da napravi evroligaški brejk. A kvota na dvojku je čak 3,90. Kec je 1,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Makabi - Zvezda.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Borbena Zvezda pala u završnici u Tel Avivu

Izvor: B92, 03.Dec.2020

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Makabija 81:76, u meču 12. kola Evrolige...Zvezda je tako doživela treći uzastopni poraz u elitnom evropskom takmičenju...S druge strane, "Ponos Izraela" je prekinuo negativan niz od tri uzastopna poraza...Zvezda je kao i protiv Efesa odlično otvorila utakmicu...Imala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.