Zvezda slomila otpor oslabljene Mege

Izvor: MVP.rs, 20.Maj.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda slomila otpor oslabljene Mege

Vebster je promašio za produžetak.

Mega Leks i Crvena zvezda Telekom su već razvili posebno rivalstvo, što zbog izjava njihovih čelnika, to i zbog čestih i uzbudljivih susreta u najvažnijim utakmicama. Tako publika unapred zna da može da uživa u sjajnoj košarci koju igraju ova dva srpska kluba, a, tako je bilo i u sredu, kada su se sastali u Sremskoj Mitrovici. Pobedu su odneli gosti rezultatom 90:86.

Trebalo bi pomenuti da je Mega bila oslabljena za neigranje >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << dva bitna igrača - Dejana Muslija i Marka Kešelja. Zvezda je bila kompletna.

Mega Leks je tokom čitavog meča bio u vođstvu, koje je u jednom trenutku bilo i dvocifreno. Ali, u finišu utakmice su crveno-beli zaigrali čvršće, preokrenuli i na kraju slavili i zabeležili osmi trijumf u Superligi Srbije.

Početak utakmice je obeležio dvoboj između Nikole Jokića i Bobana Marjanovića. Obojica su jedan drugom zadavali puno muka - Zvezdin igrač iz reketa, a Megin sa distance. Kako je Jokić bio raspoložen u šutu za tri, Dejan Radonjić je odlučio da izvadi svog gorostasa i zameni ga igračem koji lateralnim kretnjama može da parira domaćem igraču. Ulaskom Andrije Bojića, Mega je odlično branila igru crveno-belih u reketu, jer je ovaj jednostavnim podizanjem ruku udarao blokade i Luki Mitroviću i Maiku Cirbesu. Sa druge strane, "ružičasti" su u hendikep situacijama i šutevima sa poludistance Korija Vebstera na prvi mali odmor otišli sa osetnijim vođstvom - 23:15.

U nastavku se igra gostiju još više raspala. U kontrama su promašivali čiste zicere, gubili su lopte pri najobičnijim dodavanjima, ali sve što su njihovi rivali uspeli da urade je da dostignu dvocifrenu prednost. A, moglo je da bude i ubedljivija. Ipak, nakon jednog tajmauta trenera Radonjića, Zvezda je zaigrala kako ume i agresivnom odbranom je uspela da se približi. Mega je uprkos krizi istrajavala u svom načinu igre, što se nešto kasnije isplatilo jer je preživela nalet crveno-belih i na poluvreme otišla sa viškom od šest poena (46:40).

Posle velikog odmora, domaći su uglavnom forsirali igru preko Nenada Miljenovića. Plejmejker je serijom poena sa slobodnih bacanja i sa poludistance čuvao vođstvo svoga tima, ali, do tada nevidljivi Markus Vilijams se zainatio i u veoma kratkom vremenskom periodu vezao tri trojke, a jednu je pogodio i Jaka Blažič. Tako su gosti izjednačili rezultat na 58:58. Onda je usledio novi dvoboj, ovoga puta između Vebstera i Vilijamsa, što je bilo stvarno uživanje za gledanje. Obojica košarkaša su pogađali trojke iz nemogućih situacija. Ipak, Mega je u odlučujući period uspela da uđe sa plusom od šest poena (71:65).

Zvezdini košarkaši su većinu faulova činili pri šutu Mege, pa su domaći košarkaši poene sticali uglavnom sa linije penala. Na sreću po crveno-bele, Luka Mitrović se razigrao, pa su tako držali korak. Trojkama Danila Nikolića i Jokića, Mitrovčani su stigli do viška od osam poena, ali je od tog trenutka usledila serija Zvezde od 10:1 za prvo vođstvo još od prve četvrtine. Od tog trenutka, Mega je počela neiskusno da gubi lopte, gosti su stekli tri poena viška, a Vebster je u poslednjem napadu svoga tima uzeo nemoguć šut za produžetak. Penal završnica nije pomogla domaćima, pa je meč rešen rezultatom 86:90.

Uskoro opširnije...

(foto: ABA League / Mega Leks / Jovan Azdejković)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.