Zvezda slavila protiv Nižnjeg za pet od pet

Izvor: RTS, 14.Sep.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda slavila protiv Nižnjeg za pet od pet

Košarkaši Crvene zvezde mts predstavili su se publici u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak sezona. Crveno-beli su savladali Nižnji Novgorod rezultatom 88:77 (23:17, 21:22, 16:17, 28:21). Meč je odigran pred oko 3.500 gledalaca u hali „Aleksandar Nikolić“.
Košarkaši Crvene zvezde mts slavili su i u petoj uzastopnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proveri pred početak sezone 2018/2019. Crveno-beli su nakon Merlinsa, Dinamika, AEK-a i Antverpena, savladali i Nižnji Novgorod u petoj proveri.

Utakmica protiv ruske ekipe odigrana je u značajno drugačijem ambijentu od prethodne četiri provere. Kapije dvorane ''Aleksandar Nikolić'' bile su otvorene za Zvezdaše, a izabranici Milana Tomića imali su šta da pokažu svojim navijačima. Iako oslabljeni zbog neigranja Maika Cirbesa koji je sa reprezentacijom Nemačke, kao i bez Nemanje Nenadića i Dejana Davidovca koji se još oporavljaju od lakših povreda, crveno-beli su odigrali veoma dobro protiv odličnog rivala.
Najefikasniji akter utakmice bio je Majkl Odžo sa 16 poena. Drugi strelac crveno-belih bio je Regland sa 11 poena, a uz to je dodao pet asistencija.
Nakon uvodnog ispitivanja snaga, crveno-beli su zahvaljujući dobroj energiji u odbrani krenuli da stiču prvu ozbiljnijiju prednost. To se dogodilo nakon dve dobre odbrane Muhameda Fajea i poena Majkla Odža i Ognjena Dobrića. U završnici prvog perioda Zvezda je stekla osam poena prednosti - 23:15. 
Početak drugog perioda pripao je ekipi Nižnjeg iako je sam period započeo sjajnim zakucavanjem raspoloženog Fajea. Nakon toga Rusi su napravili seriju 9:0 i preuzeli vođstvo. Ne zadugo jer je Majkl Odžo pogodio uz faul i tako prekinuo seriju rivala - 28:26.
U nastavku igre viđen je egal meč. Put do novog osetnijeg vođstva crveno-belih trasirali su Bili Beron i Boriša Simanić jer je Simanić na dve asistencije Berona pogodio dve trojke. Usledio je i sjajan prodor Reglanda, a sve propraćeno odličnom odbranom crveno-belih. Snažno zakucavanje Odža uz jak prekršaj donelo je crveno-belima ponovo plus od osam poena na manje od minut do kraja poluvremena - 44:36. 
Nižnji je do poluvremena uspeo da smanji vođstvo pa se na veći odmor otišlo pri rezultatu 44:39. 
U nastavku igre zaigralo se značajno agresivnije u odbrani na obe strane, a prvobitno se u takvom ritmu utakmice bolje snašao Nižnji koji je serijom 10:2 preuzeo vođstvo - 46:49. Seriju je prekinuo Filip Čović pogotkom uz faul. Rusi su odolevali i imali prednost u tim momentima. Ipak, dve dobre odbrane, trojka Marka Kešelja i odličan prodor Reglanda doneli su izbranicima Milana Tomića izjednačenje - 56:56. To nije bilo sve jer je i sjajni Odžo ponovo pogodio i nagradio se za dobru odbranu u prethodnom napadu rivala. Čović je u narednom napadu bio precizan u prodoru i crveno-beli su zaokružili seriju 9:0 i sa četiri poena prednosti otišli na poslednji odmor - 60:56. 
Poslednji period počeo je trojkom Reglanda i činilo se da izabranici trenera Tomića polako lome otpor rivala. Iako se Nižnji nije predavao, crveno-beli su bili u svom ritmu i pitanje pobednika se nije postavljalo.
Sledeći izazov za crveno-bele je Superkup ABA lige u Laktašima. Crveno-beli će u prvom meču igrati protiv Olimpije 21. od 20 časova i 30 minuta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pao i Nižnji, Zvezda 5/5 u pripremnom periodu

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2018

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su peti trijumf u isto toliko pripremnih mečeva pred početak nove sezone. Crveno-beli su u petoj proveri nadigrali Nižnji Novgorod rezultatom 88:77 u hali "Aleksandar Nikolić"...Tim Milana Tomića je od starta bio bolji rival, a ruski tim je pokušao da pripreti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.