Zvezda putuje u Kazahstan sa dva gola minusa

Izvor: RTS, 03.Jul.2015, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda putuje u Kazahstan sa dva gola minusa

Crvena zvezda – Kairat 0:2 (kraj). Loša premijera Crvene zvezde u novoj sezoni, Kairat slavio na stadionu "Rajko Mitić" sa 2:0. Crveno-beli imaju težak zadatak da u revanšu nadoknade minus od dva gola, ne i nemoguć. Domaći od trećeg minuta igrali sa igračem manje na terenu, posle isključenja Pavićevića.

Fudbaleri Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zvezde poraženi su u Beogradu od kazahstanskog Kairata sa 0:2 u prvoj utakmici prvog kola kvlafikacija za Ligu Evropa. Strelci za Kairat bili su Žerard Gou u 45. minutu i Jermek Kuantajev u 64.
Utakmica na stadionu "Rajko Mitić", pred više od 25.000 gledalaca, počela je loše po crveno-bele, pošto je defanzivac Savo Pavićević kao poslednji igrač odbrane u trećem minutu dobio direktan crveni karton zbog faula nad Gouom.
Kairat je u prvom poluvremenu iskoristio igrača više, a prvu priliku imao je u osmom minutu. Gou je dobio dobru loptu na levom boku odakle je utrčao u kazneni prostor i šutirao, ali je golman Predrag Rajković dobrim postavljanjem odbranio njegov udarac.
Crvena zvezda je uspostavila ravnotežu sredinom poluvremena, ali je Kairat ipak u samoj završnici prvog dela igre stigao do prednosti.
Kapiten Baujrzhan Iskamkan je poslao jednu dubinsku loptu ka Isaelu da Silvi, te je on glavom vratio u peterac, a tamo je Gou atraktivno, "makazicama", poslao u mrežu Rajkovića
Na ponovljenom snimku se ispostavilo da je Gou bio u ofsajdu, ali pomoćni arbitar nije signalizirao da se napadač kazahstanske ekipe nalazi u nedozvoljenoj poziciji.
Zvezda je ofanzivnivnije počela drugo poluvremne, ali nije uspela da stvori pravu šansu.
Ipak, kako je vreme odmicalo gosti su preuzimali inicijativu. U 64. minutu, posle dobre akcije, ta incijativa dovela je do novog gola u mreži Rajkovića, a strelac je bio Jermek Kuantajev.
Zvezda je najbolju priliku propustila u 69. minutu, kada je Džošua Parker posle dobrog dodavanja Aleksandra Kataija kroz odbranu Kairata ostao sam ispred golmana Valdimira Plotnikova, ali nije uspeo da ga savlada.
Kairat je do finiša utakmice imao još nekoliko dobrih prilika, a najbolju su propustili u 76. minutu, kada je Rajković u situaciji „jedan na jedan" zaustavio udarac Barbose Isaela da Silve.
Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa između Kairata i Crvene zvezde igraće se sledećeg četvrtka u Almatiju od 16 časova po srednjeevropskom vremenu.
Ostala dva srpska predstavnika imala su više uspeha. Čukarički je u Sloveniji slavio sa 1:0, golom Matića sa bele tačke, dok su u Budimpešti MTK i Vojvodina igrali bez golova.
Ovako je protekao fudbalski četvrtak srpskih timova:
22.38 - Završen meč i u Beogradu, Crvena zvezda - Kairat 0:2.
22.25 - Završen je meč u Budimpešti, MTK - Vojvodina 0:0.
22.21 - I treću izmenu vrši Božović, umesto Kataija u igri je Mihailo Ristić.
22.18 - Meč na stadionu "Rajko Mitić" posmatra nešto više od 25.000 gledalaca.
22.07 - GOL! Kairat vodi sa 2:0 od 64. minuta, strelac je Kuantajev.
22.04 - Druga izmena u timu Zvezde, umesto Orlandića u igri je Luka Jović.
21.55 - Završen meč u Sloveniji, Domžale - Čukarički 0:1.
21.49 - Nastavljen meč na stadionu "Rajko Mitić".
21.33 - Poluvreme, Crvena zvezda - Kairat 0:1.
21.30 - GOL! Kairat u finišu prvog poluvremena stiže do prednosti od 1:0, strelac je napadač Gou.
Deluje da je pogodak gostiju iz Astane postignut iz ofsajda.
21.19 - Poluvreme u Budimpešti, MTK - Vojvodina 0:0.
20.49 - Poluvreme u Sloveniji, Čukarički protiv Domžala vodi sa 1:0.
20.48 - Crvena zvezda već od trećeg minuta igra sa igračem manje na terenu, crveni karton dobio je iskusni Savo Pavićević.
Božović mora da napravi izmenu, umesto Kovačevića, u igri je mladi odbrambeni igrač Vukašin Jovanović.
20.46 - GOOOLLLLL! Čukarički vodi sa 1:0, strelac je Matić sa bele tačke u 43. minutu.
20.45 - Počeo meč između Crvene zvezde i Kairata.
20.30 - Počeo meč u Budimpešti, sastaju se MTK i Vojvodina.
20.25 - Poznat sastav Crvene zvezde za meč protiv Kairata:
Rajković, Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković, Kovačević, Savićević, Katai, Vered, Šarker i Orlandić. 
20.00 - Počeo je meč između Domžala i Čukaričkog.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.